23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü kutlama programı Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle devam etti.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Çanakkale, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu Cumhuriyet Meydanı ve Anadolu Hamidiye Tabyaları'nda düzenlenen etkinliklerle dolu dolu yaşadı. Kutlamalara, şehrin önde gelen isimleri ve binlerce vatandaş katılırken, çocuklar bol bol eğlencenin tadını çıkardılar. Anadolu Hamidiye Tabyaları'nda düzenlenen etkinliklere , Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı Sg. Yb. Ercan Oran, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ferhat Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Ticaret Borsası İlkokulu öğrencisi Cihan Ata Sevinç'in "Dünya Çocuk Bayramı" adlı şiiriyle duygusal anlar yaşandı. Kutlama programı, Kepez Atatürk İlkokulu öğrencilerinin muhteşem halk oyunları gösterisiyle renklendi. Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, protokol üyeleriyle birlikte çocukların büyük ilgi gösterdiği bez boyama etkinliğine katılarak, okullar ve kurumlar tarafından açılan stantları ziyaret ettiler. Hamidiye Tabyaları'nda kurulan stantlarda çocuklarla yakından ilgilenen Vali Aktaş, çocukların coşkusunu paylaşarak, stantlardaki ürünler hakkında bilgi aldı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Çanakkale Ruhu 109. Yıl Dönümünde Genç Yüreklerde Canlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında Çanakkale Savaşlarının 109. Yıl Dönümü Anma Törenleri kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Resim Yarışması: Elif Doğa Tosun'un Fırçasından Anadolu'nun Destanı

Resim yarışmasında birinciliği Ankara Çankaya Beytepe Ortaokulu'ndan Elif Doğa Tosun kazandı. Tosun'un eseri, Anadolu'nun topraklarına kazınmış destansı zaferi canlı renkleri ve dokunuşlarıyla yansıtıyor. İkinci sırayı Bursa Osmangazi Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu'ndan Azra Saka, üçüncü sırayı ise İstanbul Kartal Hüseyin Saim Ekin Ortaokulu'ndan Defne Nur Aydın elde etti. Mansiyon ödülü ise Kayseri Kocasinan Kadir Has Ortaokulu'ndan Mahir Zeytun'a takdim edildi.

Şiir Yarışması: Mısralarda Yükselen Kahramanlık Ruhu

Şiir yarışmasında birincilik İstanbul Beyoğlu Münir Özkul Ortaokulu'ndan Miray Nur Ayva'nın oldu. Ayva'nın dizeleri, Çanakkale'nin sarsılmaz direnişini ve şehitlerin ölümsüz ruhunu en etkileyici şekilde ifade ediyor. İkinci sırayı Aydın Efeler Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndan Sait Mermut, üçüncü sırayı ise Ankara Elmadağ Karacahasan Ortaokulu'ndan Ela Nur Bağcı aldı. Denizli Pamukkale Raşit Özkardeş Ortaokulu'ndan Ezgi Soysal ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

 

Kompozisyon Yarışması: Hikayelerle Örülü Çanakkale

Kompozisyon yarışmasında birinciliği Hakkari Şemdinli Atatürk Ortaokulu'ndan Havin Erbaş kazandı. Erbaş'ın eseri, Çanakkale'nin siperlerinde yazılan kahramanlık hikayelerini ustalıkla aktarıyor. İkinci sırayı Rize Merkez Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu'ndan Berkan Yılmaz, üçüncü sırayı ise Artvin Şavşat Atatürk Ortaokulu'ndan İpek Yılmaz elde etti. Mersin Toroslar Üstay Ortaokulu'ndan Makbule Kara ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde dereceye giren genç yetenekler, ödüllerini Vali Aktaş, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş'in elinden aldı. Törenin ardından hatıra fotoğrafı çekimi yapılarak, gençlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Çanakkale Ruhu'nun genç yüreklerde yeniden canlandığı bu anlamlı etkinlik, milli tarih ve kültür bilincini gelecek nesillere aktarma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

Şenay Azman