Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (DAP) tarafından desteklenen Gelibolu Kaymakamlığı koordinatörlüğünde, 26 Kasım İlkokulu'nda hayata geçirilen "Gelibolu Duyu Bütünleme Atölyesi" Projesi'nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Engelliler İçin Oluşturulan  ‘Gelibolu Duyu Bütünleme Atölyesi’ Hayata Geçirildi

Açılış programına Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Burak Batır, Avustralya Başkonsolos Vekili Barış Kaya, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Koordinatörü Recai Başarır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Müdür Vekili Tuncay Güven, öğrenciler ve veliler katıldı. Büyük bir ilgiyle karşılanan açılış, Gelibolu'da engellilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Projenin öncelikli hedefi otizmli öğrenciler olmak üzere, tüm engel gruplarından bireylerin katılımını sağlamak. Gelibolu Kaymakamlığı önderliğinde yürütülen atölye çalışmaları, engelli bireylerin duyusal bütünleme sürecini destekleyerek onların sosyal hayata daha aktif katılımını sağlamayı amaçlıyor.

Engellerin Kalkması İçin Empati Kurmalıyız

Atölye açılışı için okula gelen protokol üyelerini folklor ekibi karşıladı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen gösterinin ardından atölyenin açılışı için salona geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından okul müdürü Cem Kayalı tarafından günün önemini belirten konuşma  gerçekleştirildi.  Kayalı “Engelliler haftası, engelli bireylerin toplumda eşit haklara sahip olması için farkındalık yaratmayı amaçlayan bir etkinliktir. Engelli bireylerin güçlü yanlarını vurgulamak ve onlara destek olmak için bir fırsat sunar. Engellilik sadece fiziksel engelleri değil aynı zamanda duygusal ve sosyal engelleri de içerir. Engelli bireylerimizi de topluma katarak onlarla empati kurmalıyız. Çünkü biliyoruz ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle Engelliler Haftası toplumun her kesiminde farkındalık ve anlayışı artırmak için önemli bir platformdur. Engellilik konusunda bilgi edinmek ve engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak , daha kapsayıcı bir toplum inşa etmemize yardımcı olabilir. Herkesin eşit haklara ve fırsatlara sahip olduğu bir dünya için hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

Engelleri Aşan Atölye Hayata Geçirildi

Yapılan konuşmaların ardından Gelibolu Duyu Bütünleme Atölyesi’nin açılış gerçekleştirildi. Oyun alanı, müzik ve daha bir çok aktivitenin yer aldığı atölyenin açılış kurdelesi İlçe Kaymakam Bekir Abacı, Gelibolu belediye başkan yardımcısı Burak Batır, Avusturalya Başkonsolos vekili Barış Kaya, Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı Çanakkale müdür vekili Tuncay Güven, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Koordinatörü Recai Başarır tarafından kesildi.  Kurdele kesiminin ardından atölyeleri gezen protokol üyeleri, engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.  Gezi kapsamında öğrencilerin yaptığı eserlerin yer aldığı sergi de piyano resitali eşliğinde gezilerek eserler tek tek incelendi.

Şenay Azman