Eğitim programının açılışında konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, eğitimde fırsat eşitliğinin önemine vurgu yaparak, bu tür eğitim programlarının dezavantajlı gruplar için büyük bir şans olduğunu belirtti.

KPSS Gençlerimizin Hayatlarında Çok Önemli Bir Yer Tutuyor

3-14 Haziran 2024 tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan kamp, Eğitim Bilimleri ve Genel Kültür-Genel Yetenek olmak üzere iki ana bölümden oluşacak. 3-7 Haziran tarihleri arasında Eğitim Bilimleri, 10-14 Haziran tarihleri arasında ise Genel Kültür ve Genel Yetenek dersleri işlenecek. Her gün 09:00-17:00 saatleri arasında yapılacak olan dersler, alanında uzman öğretmenler tarafından verilecek ve katılımcılara sınav tekrarı ve geçmiş sınav analizleri sunulacak?. Kent Konseyi Kalem Çalışma Grubu tarafından organize edilen kamp, sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek. Bu nedenle, katılmak isteyen adayların hızlı davranarak başvuru linki üzerinden kayıt yaptırmaları gerekiyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçlayan bu kamp, özellikle dezavantajlı grupların eğitim süreçlerinde önemli bir destek sunmayı hedefliyor. Çanakkale Kent Konseyi ve Çanakkale Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği bu etkinlik, KPSS'ye hazırlanan adaylara ücretsiz ve kaliteli eğitim imkanı sağlayarak, sınav stresini azaltmayı ve başarı şansını artırmayı amaçlıyor. Açılış programına Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Belediye Meclis Üyeleri, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Ali Aydın Çalıdağ, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve PEGEM Akademi eğitmenleri katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muharrem Erkek  “Seçim sürecinde de böyle bir çalışma yapacağımıza dair bir söz vermiştim. Çünkü KPSS gençlerimizin hayatlarında çok önemli bir yer tutuyor. Maalesef gelir dağılımındaki adaletsizlik de fırsat eşitsizliği yaratıyor. Biz de bu süreçte bir nebze olsun arkadaşlarımızın yanında olmak istedik. Kent Konseyi ile birlikte kursiyerlerimizin, değerli öğretmenlerimizin ve öğrenci arkadaşlarımızın yanında olmaktan son derece mutluyuz KPSS kampı için 837 başvuru yapıldı. Bu hafta 350 atama bekleyen öğretmenimiz eğitim bilimleri dersi için destek alacak. Ardından tüm KPSS'ye giren arkadaşlarımız için eğitim desteği sağlayacağız. Eğitimlerimiz 11 gün sürecek. Bu 11 günün sizler açısından son derece verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Alanında Uzman Eğitmenlerden Kaliteli Eğitim

Konuşmaların ardından açılış programı son bulurken, KPSS Genel Tekrar Kampı'nın ilk dersi başladı.  Ücretsiz KPSS Genel Tekrar Kampı Hakkında Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Kültür Merkezinde 3 - 14 Haziran 2024 tarihleri ve 09.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan Ücretsiz KPSS Genel Tekrar Kampındaki eğitimler, alanında uzman öğretmenler tarafından verilecek. 3 - 7 Haziran 2024 tarihleri arasında Eğitim Bilimleri, 10 - 14 Haziran 2024 tarihleri arasında Genel Kültür ve Genel Yetenek olmak üzere iki bölümden oluşacak kamp, KPSS'ye hazırlanan tüm adayların ihtiyacı olan ders tekrarlarını ve geçmiş sınav analizlerini içerecek. Ücretsiz KPSS Genel Tekrar Kampı, iki bölümden oluşuyor. 3 - 7 Haziran tarihleri arasında Eğitim Bilimleri, 10 - 14 Haziran tarihleri arasında ise Genel Kültür ve Genel Yetenek dersleri verilecek. Bu kapsamlı eğitim programında, adaylara sınav stratejileri, önemli konu tekrarları ve geçmiş sınav analizleri gibi kritik bilgiler sunuluyor. Kamp boyunca dersler, alanında uzman öğretmenler tarafından veriliyor ve her ders, KPSS adaylarının ihtiyaçlarına yönelik titizlikle hazırlanmış müfredatlarla işleniyor.

Şenay Azman