Mart ayındaki yerel seçimlerin ardından göreve gelen Erkek, hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda kendi ve eşinin mal varlığını açıkladı. Seçim sürecinde sıkça tartışılan ve adayların mal varlıklarını açıklama konusunda yeterince şeffaf olmamaları eleştirilerine maruz kalan Erkek, göreve geldikten sonra verdiği sözü tutarak mal varlığını açıkladı ve bu uygulamayı her yıl tekrarlayacağını taahhüt etti.

“Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik Prensiplerine Çok Önemli Olduğunu Vurgulamıştı”

Nisan ayında gerçekleşen yeni dönemin ilk Belediye Meclis Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Başkan Erkek, hizmet anlayışlarının temelinde kamu yararının olduğunu ve bu doğrultuda katılımcılık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik prensiplerine önem vereceklerini vurguladı. Erkek, hesap verilebilirlik konusunun kendisi için önemli olduğunu belirterek, "Belediye Başkanı olarak hem kendi kişisel mal varlığımı hem de eşimin mal varlığını her yıl düzenli olarak Çanakkale halkıyla paylaşacağım. Bunları hesap verilebilirlik adına, yerel demokrasi adına özenle yerine getireceğiz" dedi. Başkan Erkek' in bu açıklamalarının ardından, kendi ve eşi Özen Algönül Erkek' e ait mal beyanı Çanakkale Belediyesi resmi internet sitesinden duyuruldu. Bu adım, yönetimde şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışının benimsendiğini göstererek, halk ile kurulan güveni pekiştirdi.

İşte Erkek’in Mal Varlığı

Başkan Muharrem Erkek’ in yayınladığı Mal varlığı beyanında kendisine ait taşınmazlar arasında bir mesken, bir tane dubleks mesken, 7 tarla, bir arsa ve bir de iş yeri bulunuyor. Başkan Erkek’ in bir araç iki de kamu görevlisi taşıma silahı bulunuyor. Başkan erkek ayrıca kendisine ait hesaplardan biri olan TBMM Emekli Maaş hesabında 15 bin TL.  Halk Bank TBMM Şubesinde 23 Bin Dolar, İş Bankası Çanakkale Şubesinde bin 50 Euro, Ayrıca İşbank Çanakkale Şubesinde 2 Milyon 394 bin TL  olduğunu beyan etti. Başkan Muharrem Erkek ayrıca Eşinin de mal varlığını beyan ederek her yıl düzenli olarak mal varlığını paylaşacağının da altını çizdi.     

Şenay Azman