Biga’da Sakarya İlkokulu öğrencileri atık eşyadan hazırladıkları kıyafetlerle defile düzenledi.  Biga İlkokulu öğrencileri "Sıfır Atık Projesi" kapsamında öğretmen ve ailelerinin de desteğiyle "sıfır atık" konulu defile hazırladı. Öğrenciler Biga belediye meydanında, başta naylon poşet ve plastik şişe olmak üzere atık eşyadan yaptıkları kıyafetle podyuma çıktı.

 

Defile öncesi konuşma yapan Sakarya İlkokulu müdürü Mustafa Berber, kaynakların verimli kullanılması ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakmak amacıyla başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi'ne destek verdiklerini söyledi.

 

Berber; “Sakarya İlkokulu belirli bir plan dahilinde yürüttüğümüz eko-okul çalışmalarımız kapsamında hazırladığımız sıfır atık temalı defile ve mini konserimize hoş geldiniz. Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir .  Bizlerde bugün burada yapacağımız etkinlik ile birlikte sıfır atık, geri dönüşüm ve çevrenin korunması konusunda hem öğrencilerimizde hem de yerel halk üzerinde olumlu bir etki bırakmayı ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

 Defile sonrasında minik öğrenciler konser vererek farkındalık oluşturdular.

 

 Defileye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Tulnay, Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.