Birçok salata ve yemek çeşidinde kullanılan mutfakların vazgeçilmezi limonun fiyatı dudak uçuklatıyor.  Çanakkale’ de Kurban bayramı sonrasında kurulan ilk Pazar olma özelliği olan Salı pazarı ilgi gördü. Salı pazarının en çok konuşulan ürünü ise limon oldu. Birçok salata ve yemek çeşidinde kullanılan mutfakların vazgeçilmezi limonun tadı daha da ekşidi. Son günlerde limonun pazardaki fiyatı 80 liraya kadar çıktı. Bir ay önce kilosu 45-50 TL’den satılan limonun pazardaki etiket fiyatı 80 TL’yi gördü. limonun etiket fiyatını gören Çanakkaleliler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Manav ve Marketlerde Kilosu 90 TL’ye Satılıyor

Son günlerde limonun pazardaki fiyatı 80 liraya kadar çıktı. Manav ve markerlerde ise limonun kilosu 90 TL’ den satılıyor. Geçtiğimiz yılın Eylül ve Ekim aylarında verim yüksek olunca limonun kilosu yerinde 50 kuruşa kadar düşmüştü. 2024 yılın başında ve bugüne kadar Halk pazarlarında limon, kilo, file ve tane olarak satılıyordu. Fiyatlar ise kilo 20 ile 30 lira arasında seyretti. Pazarlarında limon azalınca kilosu 80 liraya kadar çıktı. Bazı market ve manavlarda ise limonun fiyatı 90 TL’den satılmaya başladı. pazarlarında limon satışı yapan pazarcı esnafları bu günlerde limonun az olduğunu ve yeni ürün çıkana kadar fiyatının dahada yükselebileceğini ifade ettiler.

Kurban bayramının ilk pazarı olan Salı pazarında domates kilosu 15 İla 40 TL’den, üzümün kilosu 50 TL’ den, bamyanın kilosu 120 TL’den, kirazın kilosu 80 TL’den satışa çıktı.

Ogün İnal