Kahraman yüksek enflasyon sürecinin bir süre daha devam edeceğini ifade ederken kamuda tasarruf tedbirlerinin ise kısmen uygulanmaya başladığını söyledi.

“Yüksek Enflasyon, Artan Maliyetler Gündemimizde Kalmaya Devam Ediyor”

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde Yapılan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman yüksek enflasyon, artan maliyetler gündemimizde kalmaya devam ettiğini söyledi. Bu durumun bir süre daha gündem olacağını ifade eden Kahraman  “2024 yılını yarıladık, hemen her toplantıda gündemimiz yüksek enflasyon, artan maliyetler, faiz politikaları… Bir müddet de böyle gidecek gibi. Merkez Bankası bir taraftan Haziran ayında dezenflasyon sürecinin başlayıp güçlenerek devam edeceğini öngörürken bir taraftan da yayınladığı enflasyon raporlarını sürekli revize ediyor. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 01 Haziran’dan geçerli olmak üzere kanuni faiz oranı % 9’dan % 24’e çıkarıldı. Yine Cumhurbaşkanı kararıyla, kamu alacakları için 6183 sayılı Kanunda yer alan gecikme zammı oranı her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere % 3,5’tan % 4,5’a çıkarıldı.” dedi. 

“Kamuda Tasarruf Tedbirlerine Kısmen De Olsa Uyulmaya Başlandı”

Konuşmasında kamuda tasarruf ve verimlilik paketini doğru bulduğunu enflasyonla mücadele’ nin ancak ancak topyekûn yapılması durumuna başar ulaşacağına inandığını söyleyen kahramanKamuda tasarruf tedbirlerine kısmen de olsa uyulmaya başlandığını görüyoruz. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığımızca açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında alınan kararları yerinde ve doğru alınmış kararlar olarak gördüğümüzü bir açıklama yaparak kamuoyu ile paylaştık. GESTAŞ’ dan alınan huzur haklarının kaldırılmasının geç olsa da yerinde bir karar olduğunu ifade ettik. Enflasyonla mücadele ancak topyekûn olursa, iş dünyasının yükünü bir nebze de olsa kamu üstlenirse amacına ulaşacağına inanıyoruz.“ dedi.

Murat Çağlayan