Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları Kongresi için iki isim Başkanlık için adaylık açıklaması yaptı. Pazar günü yapılacak kongre için Mevcut CHP İl Kadın Kolları Kadın Kolları Başkanı Elveda Geçer, yeniden adaylığını koyarken, Başkanlık yarışı için ismini açıklayan bir başka isim ise Seçil Gündüz oldu.

Mevcut kadın kolları başkanı Elveda Geçer yeniden aday oldu

Geçtiğimiz aylarda Gerçekleştirilen Çanakkale Merkez İlçe Kadın Kolları seçiminin ardından CHP’li Kadın üyeler bu kez Yeni dönemde görev yapacak olan İl Kadın Kolları Başkanını belirlemek için sandık başına gidiyor. 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler için Mevcut Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Elveda Geçer ve Seçil Gündüz adaylıklarını açıkladı. Parti Binasında gerçekleştirilen basın açıklamaları ile adaylığını ilk açıklayan isim Mevcut Kadın Kolları Başkanı Elveda Geçer oldu. Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Elveda Geçer’in adaylık açıklamasında CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve partililerin yer aldı.Çgeçer adaylık açıklamasında Yaklaşık 7 aydır bu görevi severek büyük bir coşkuyla yerine geti,rdiğini ifade ederek “Göreve geldiğimde unutulmuş atıl durumda olan kadın kollarımızı kadınlarımızla birlikte tekrar ayağa kaldırdık. Kurumsal bir yapı kazandırarak bir çok anlamlı çalışmaya imza attık. İlçelerimizde yapılan kongrelerimiz dahil olmak üzere, hiçbir ilçemizi ayırmadan hiç bir kız kardeşimizi ötelemeden, ötekileştirmeden, birleştirici, örgütleyici, ben değil biz mottosuyla hiç bir kişisel çıkar gözetmeksizin tamamen kadınlarımız, şehrimiz ve ülkemiz için yılmadan çalıştık. Göreve gelir gelmez başlayan yerel seçim maratonunda hep birlikte el ele omuz omuza gece gündüz demede kimi gün evimizin yolunu unutarak, kimi gün ailelerimizin zamanından çalarak hiçbir menfaat beklemeden çalınmadık kapı, konuşulmadık tek bir hemşerimiz kalmayana kadar çalıştık. Bu çalışmalarımızın karşılığında hem şehrimizde hem de ülkemizde zafer yaşadık. Daha Yapacak çok işimiz var Ve Tüm Bu Yapacaklarımız İçin 15. Olağan Kongremizde İl Kadın Kolları Başkanlığı için adayım. Çünkü biz kadın cinayetleriyle ölmeyi ret ediyoruz. Çünkü biz kadına karşı şiddetin insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu herkese anlatacağız. 6284 sayılı kanunu tartışmaya açarak ayan beyan katillerin yanında saf tutanlara izin vermeyeceğiz. Çünkü biz cinsiyete dayalı ücret eşitiszliği ile emeklikte bile kadını yoksul kılan bu düzeni birlikte sonlandıracağız. Çünkü İstanbul Sözleşmesinin tekrar uygulanmasını sağlamak için mücadele edeceğiz Uluslararası sözleşmelerin gerekliliklerini eksiksiz yerine getirerek şiddet mağduru kadınlara sadece mesai saatlerinde değil 24 saat koruma sağlanması için çalışacağız. Çünkü biz değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu hakları kaybetmemek için son gücümüze kadar direneceğiz ve aydınlık bir Türkiye için, mutlu güzel bir gelecek için, genel iktidar için tekrar adayım” dedi.

Kadınları El Ele Daha Aydınlık Geleceğe Taşıyalım

Pazar günü yapılacak olan CHP İl Kadın Kolları kongresi için adaylığını açıklayan bir başka isim ise Seçil Gündüz oldu.  CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Seçil Gündüz’ün adaylık açıklamasına da katıldı. Seçil Gündüz yaptığı adaylık açıklamasında, Kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasi alanda daha güçlü bir konuma gelmesi için projeler geliştirmek ve hayata geçirmek istediğini belirterek şunları söyledi. “Kadın emeğinin değerini artırmak, kadın girişimciliğini desteklemek ve her kadının kendi ayakları üzerinde durabileceği bir sistem oluşturmak öncelikli hedefimdir.  Kadınlarımızın hakları konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenlemek istiyorum. Bu doğrultuda seminerler, atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kadının toplum içindeki yerinin güçlenmesine katkıda bulunmak istiyorum.  Kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi için çaba göstermek, genç kadınların siyasete katılımını teşvik etmek ve onları bu alanda desteklemek en önemli görevlerimden biri olacaktır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin son bulması ve kadınların her alanda eşit haklara sahip olması için mücadele edeceğim. Bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için partimiz bünyesinde çalışmalar yürüteceğim. Bugün burada sadece bir adaylık açıklaması yapmıyorum; aynı zamanda sizlerle birlikte yürüteceğimiz bir yolculuğun da başlangıcını yapıyorum. Birlikte başaracağız, birlikte güçleneceğiz ve birlikte daha güzel yarınlara yelken açacağız. Sizlerin desteğiyle, Çanakkale’de kadınlarımızın sesi, soluğu ve umudu olmak için buradayım. Gelin, el ele verelim ve Çanakkale’yi kadınların öncülüğünde daha aydınlık yarınlara taşıyalım” dedi.

Şenay Azman