Gazi ilköğretim okulu salonunda gerçekleştirilen konferansta, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Çardak’ın okul öğrencilerine ve öğretmenlerine verdiği seminerde “Mavi Büyüme ve Deniz Biyoteknolojisi: Geleceğe Yön Veren Sinerjiler” alanındaki çalışmalarını anlattı.

“Öğrencilerimizi Araştırma ve İnovasyon Dünyasıyla Tanıştırmak İstiyoruz”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Çardak, Gazi Ortaokulunda öğrenci ve öğretmenlere “Mavi Büyüme ve Deniz Biyoteknolojisi: Geleceğe Yön Veren Sinerjiler” alanındaki çalışmalarını anlattı. Proje hakkında bilgiler veren Çardak “Projemizde deniz taşımacılığı, deniz ve kıyı turizmi, deniz avcılığı, yetiştiriciliği, biyoteknoloji, yenilenebilir enerji, madencilik/sondaj ve araştırma gibi mavi ekonomi sektörlerinde araştırma yaparak denizciliğin büyümesine katkı sağlayan bilim insanlarına ‘Mavi Büyüme Kaptanları’ diyoruz. 2024-2025 yılları süresince yapacağımız okul ziyaretleri seminerleri ile araştırmalarımızı, araştırmalarımızın günlük yaşam üzerindeki etkisini ve hem araştırmacıların hem de Avrupa Birliği'nin ilgili küresel zorlukları aşmaya katkısını Avrupa ve ötesinde paylaşıyoruz. Ayrıca, genç arkadaşlarımızı Araştırma ve İnovasyon dünyasıyla tanıştırarak araştırmacılar hakkındaki tabularını azaltmak istiyoruz. Artan talepleri karşılamak için gelişmekte olan, geleceği olan denizcilik araştırmalarını ilgi çekici bir kariyer alternatifi olarak tanımalarını amaçlıyoruz.” Dedi.

Seminerlerin Yeni Eğitim Öğretim Yılında da Tekrarlanması Bekleniyor 

Gazi Ortaokulu salonunda gerçekleşen etkinliğe Okul Müdürü Muhammed Yılmaz, Okul Müdür Yardımcımız Ünzüle Ulus Avcı, okul öğretmenleri Hayriye İlçe Mendilci, Fatoş Özcan, Hacer Erten, Ahmet Mantaş, Emine Aktaş, Lütfiye Berkil, Serap Tekeli, Yasemin Yesüğey, Okul memuru Tuğba Civelek, Okul Aile Birliği başkanımız Dilber Tosya ve Gazi ortaokulunda öğrenim gören öğrenciler katıldı. Okulumuz bünyesinde gerçekleştirilen seminer öğretmenler, öğrenciler ve veliler için faydalı olmuştur. Bu tarz konferanslarla okul ve paydaşları bilinçlenerek kapsayıcı bir eğitim modeli benimseniyor. Konferansa olan yoğun ilgiden dolayı önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında etkinliğin tekrarlanması planlanıyor.

Şenay Azman