Toplantıya katılan muhtarlar, bölgedeki altyapı eksiklikleri, tarım ve hayvancılık destekleri ile eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi gerekliliği konusunda görüşlerini dile getirdi.

Muhtarlarımız, İcraat Yani Iş Yapma Anlamında AK Parti’ye Güveniyor

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki'nin Dalyan Mahallesi'nde düzenlenen programda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda Yerel sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.Gider, muhtarların taleplerini dikkatle dinleyerek, bölgenin kalkınması için planlanan projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantıda yaptığı konuşmada, "Vatandaşlarımızın bize ilettiği eksiklikleri göz ardı etmedik. Parti içinde değerlendirip, gereken adımları atacağız. Sorunları çözmek için kararlıyız ve ne gerekiyorsa yapacağız." sözleriyle projelerin takipçisi olacaklarını vurguladı. Toplantıda alınan kararlar arasında bölgedeki altyapı çalışmalarının hızlandırılması, tarım ve hayvancılık sektörlerine yönelik desteklerin artırılması ve eğitim ile sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için yeni adımların atılması yer aldı. Gider, ilgili bakanlıklarla sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, muhtarların ilettiği sorunların çözümü için gereken adımların atılacağını söyledi. Gider konuşmasında şu ifadelere yer Verdi. "Aslında ben bu gün siz muhtarlarımızı dinlemeye geldim. Konuşmak yerine sizlerin sorunlarını dinlemeyi tercih ediyorum. Muhtarlığın ne kadar zor olduğunu iyi bilenenlerdenim. Çükü size laf söyleyemeyen ailenize, eşinize, çocuklarınıza laf söyler dolayısıyla bu seçimlerden sonra sadece sizi değil ailelerinizi de tebrik ediyorum. Allah önce onlara güç kuvvet kolaylık versin benim selamımı ailelerinize iletirseniz memnun olurum. Yerel seçimlerden çok kısa bir süre sonra köylere hizmet götürme birliği seçimi yaşadık ve bunda da gördük ki muhtarlarımız, icraat, iş anlamında AK Parti’ye güveniyor, il genel meclis üyelerimize güveniyor ve bütün ilçelerimizde açık ara AK Parti il genel meclis üyeleri köylere hizmet götürme birliği yönetimine girdiler. Bu millet bize, biz bu millete lazımız ve birlikte yürümek zorundayız. Bu konuda da herkesle hem fikiriz. Muhtarların kavga dövüşle değil de iş odaklı konulara yaklaştığını bilirim Lapseki’de. Dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz. Allah tarafından verilmiş bir nimet. Ha bunu kullar olarak ta çalışarak daha iyiye, daha güzele ulaşarak vatandaşlarımızı en mutlu şekilde yaşatmak zorundayız” dedi.

Muhtarlar ise, Milletvekili Ayhan Gider'in bölgede düzenlediği toplantıdan memnuniyet duyduklarını belirterek, gösterilen ilgi ve çabalar için teşekkür ettiler. Bölgenin kalkınması ve gelişmesi adına yapılan bu tür toplantıların önemine değinen muhtarlar, sorunların çözümü için birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Ogün İnal