Bu yarışma, camilerin ve din görevlilerinin önemini vurgulamak, din görevlilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenleniyor.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Tarihçesi

Camiler Haftası, ilk olarak 1986 yılında kutlanmaya başlandı ve 2003 yılında Din Görevlileri de bu kutlamalara dahil edilerek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak anılmaya başlandı. 2011 yılından bu yana her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanan bu hafta, çeşitli etkinliklerle zenginleştiriliyor.

Çanakkale İl Finali

Çanakkale İl Müftülüğü tarafından organize edilen Ezan, Hutbe ve Hadis yarışmasının bu yılki il finali büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Yarışmanın amacı, din görevlilerinin hizmet süresince kendilerine olan güvenlerini artırmak ve mesleki yetkinliklerini geliştirmek olarak belirlendi. Yarışmada, Merkez Kınalı Kuzular Camii Vekil İmam Hatibi Fatih Daver, ezanı güzel okuma kategorisinde birinci oldu. Etkili hutbe sunumu kategorisinde Biga Güleç Köyü Camii İmam Hatibi Melihcan Savaş, Hadis-i Şerif ezberleme kategorisinde ise Ezine Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Mahmut Mahdum birinci oldu. Dereceye giren din görevlilerine ödülleri takdim edilirken, birincilik kazananlar bölge finalinde Çanakkale'yi temsil edecekler.

Murat Çağlayan