Sevenleri Onu Son Yolculuğuna Uğurladı

Çanakkale Barosu'nda uzun yıllar hizmet veren İşgüden, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile tanınan bir avukat olarak birçok önemli davada yer almıştı. Onun vefatı, sadece ailesi ve yakın çevresi için değil, aynı zamanda Çanakkale'nin hukuk camiası için de büyük bir kayıp oldu. Necip Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, ailesi, sevenleri, avukatlar ve vatandaşlar katıldı. Törene katılanların arasında İşgüden'in meslektaşları ve dostları da bulunuyordu.

"Çanakkale İçin Bir Kimliği ve Tarihi Uğurluyoruz"

Cenaze namazı öncesinde duygu dolu anlar yaşandı. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İşgüden hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün ebediyete Çanakkale için hepimiz için çok özel birini uğurluyoruz. Benim hayatımda öğrencilik yıllarımda staj yaptığım dönemde mesleğimde tüm hayatımda çok önemli bir yeri vardır Işık abinin, ondan çok şey öğrendik. Bir ışıktı bizim için. Işık olmaya devam edecek. Birçoğumuz için öyle burada. Hepimizle çok güzel, çok özel anıları var. Onun gülümsemesini, gülüşünü hiç unutmayacağız. Öğütlerini hiç unutmayacağız. Çanakkale'miz için bir kimliği bir tarihi uğurluyoruz. Işık abimiz, ışıklar içinde uyusun. Onu asla unutmayacağız" dedi.

Dualarla Toprağa Verildi

Avukat Işık İşgüden'in cenaze namazı, öğle namazını müteakip kılındıktan sonra, dualar eşliğinde Çanakkale Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine katılanlar, İşgüden'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek taziyelerini ilettiler. Işık İşgüden'in vefatı, Çanakkale'nin hukuk camiasında büyük bir boşluk yaratırken, onun anısı ve mesleğine olan bağlılığı, genç avukatlara ilham vermeye devam edecek. Işık İşgüden, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile tanınan bir avukat olarak, meslektaşları ve dostları tarafından daima sevgi ve saygıyla hatırlanacak.

Ogün İnal