Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Yarı Zamanlı Sertifika Programı 2021 yılında başladı. “Yarı Zamanlı Sertifika Programı” sınavlarına, ilkokul eğitimini tamamlayan öğrenciler girebiliyor. ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi sınav komisyonu tarafından belirlenen ölçütler çerçevesinde gerçekleştirilen özel yetenek sınavını kazanan öğrenciler, programa kayıt hakkını kazanıyor. Programda Orta 1, Orta 2, Orta 3, Orta 4 ve Lise 1 olmak üzere beş seviyede eğitim verilmekte. Yarı Zamanlı Sertifika Programında “Çalgı” eğitiminin yanı sıra “Müzik Teorisi ve Solfej” dersleri ile öğrencilerin müzik alanında donanımlı bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor. Egˆitim 14 hafta gu¨z yarıyılı 14 hafta bahar yarıyılı olmak u¨zere toplam 28 hafta su¨rer. Haftalık dersler, mu¨zik teorisi ve solfej (haftada 2 ders saati) ve c¸algı (haftada 1 ders saati) olarak yu¨ru¨tu¨lu¨yor. Geleceğin sanatçılarını yetiştirmeyi hedefleyen Yarı Zamanlı Sertifika Programında öğrencilerin çeşitli konserler ile sahne deneyimi yaşamaları sağlanıyor. ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, sertifika programı hakkında önemli bilgiler verdi.

Programın Sınav Takvimi Hakkında Bilgi Verebilir misiniz?

Yarı Zamanlı Sertifika Programı 2024-2025 Egˆitim Ögˆretim Yılı O¨zel Yetenek Sınavlarına ön kayıt 05-16 Agˆustos 2024, O¨zel Yetenek Sınavları 07-08 Eylu¨l 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yarı Zamanlı Sertifika Programı Özel Yetenek Sınavları Kılavuzunda yer almaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları fakültesi web sitesinden her türlü bilgi edinilebilir.

FAKÜLTE İLK ÖĞRENCİLERİNİ ALACAK

Fakülteniz kaç yılında kuruldu?

Fakültemiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023’te kurulmuştur.Alanında uzman 3 Profesör, 6 Doçent, 3 Dr. Öğr. Üyesi, 5 Öğretim Görevlisi, 2 Yabancı Uyruklu 19 kadrolu eğitimcimiz, 11 idari personelimiz nitelikli eğitim için özveri ile çalışmaktadır.

Hangi Bölüm ve Anasanat Dalları Var?

Fakültemizde; müziğe yetenekli çocuklar 5. Sınıftan itibaren profesyonel müzik eğitimine adım atabilir. Lisans eğitimimiz Müzik Bölümü çatısı altında; Yaylı Çalgılar Anasanat dalı, Piyana-Arp-Gitar Anasanat dalı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat dalı yapılanmaları ile  eğitim öğretime devam etmektedir. Lisansüstü eğitimimizde ise yüksek lisans ve sanatta yeterlik programları yer alır. Böylece; 5. Sınıftan itibaren kesintisiz profesyonel müzik eğitimi alma imkanı öğrencilerimize verilir.

Ekinlikleriniz Hakkında Bilgi Verebilir misiniz?

Her yıl düzenli olarak yaklaşık 200 bilimsel ve sanatsal etkinlik fakültemiz öğrenci ve eğitimcileri yanında ülke ve dünyanın seçkin sanatçıları tarafından gerçekleştirilir. Resitaller, konserler, dinletiler, söyleşi ve konferanslar, masterclass ve atölye çalışmaları öğrencilerimizin akademik gelişimleri ve çevre edinmeleri için önemsenir. Öğrencilerimiz; Otizm ve Müzik Yaz Okulu, Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu, Teoman Alpay Türk Müziği Günleri, Çanakkale Müzik Eğitimcileri Çaliştayı gibi sayısı bilimsel etkinlikte gönüllü olarak çalışabilir, akademik gelişimlerinize katkı sağlayabilir.

Halka Yönelik Kurs ve Eğitimleriniz Var mı?

Çocuk ve Gençlik Koroları, Çocuk ve Gençlik Orkestrası, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Yarı Zamanlı Sertifika Programı eğtimlerimiz bulunmakta. Eylül ayı başında ilanlarımıza bakabilirler.

Uluslararası İlişkileriniz Ne Durumda?

Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, Bosna Hersek gibi  ülkeler ile anlaşmalarımız vardır ve öğrencilerimiz yurt dışında da eğitim alabilmektedirler.

Mezunlarınız İstihdam Durumları Nedir?

Müzik türü ayırt etmeksizin eğitim, icra, besteleme, araştırma, şeflik alanlarında kendilerini yetiştirmek isteyen ve müziği bir meslek olarak benimseyen öğrencilerimizi uluslararası alanda kendi varlığını hissettirecek nitelikte yetiştireceğimize inancımız tamdır. Mezunlarımız; Kültür ve Turizm Bakanlığı birimlerinde, Valilik ve Belediyelerin kültür müdürlüklerinde sanatçı ve uzman; üniversitelerde akademisyen, formasyon eğitimi ile de öğretmen olarak görev yapabilirler.

Yetenek Sınavları hakkında Bilgi Verebilir misiniz?

Ön Kayıt Tarihleri    : 19-29 Ağustos 2024

Gerekli Belgelerin Son Gönderim Tarihi : 29 Ağustos 2024

Özel Yetenek Sınav Tarihleri  : 3-4-5-6 Eylül 2024

Asıl Adayların Kayıt Tarihleri  : 9-10 Eylül 2024

Yedek Adaylar İçin İlan Tarihi  : 11 Eylül 2024

Yedek Adayların Dilekçe Verme Tarihi : 12 Eylül 2024

Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri : 13 Eylül 2024

Hazırlık Kursu Verecek misiniz?

Evet, sınav hakkında bilgi ve tecrübe edinmek isteyen adaylarımız için her yıl kurs açıyoruz.

Ön Kayıt Tarihleri : 19-23 Ağustos 2024

Kurs Tarihleri :27-28-29 Ağustos 2024

Sınavlar Hakkında Detaylı Bilgi Nerden Edinebilir?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları fakültesi web sitesinden her türlü bilgi edinilebilir.  (http://mssf.comu.edu.tr/)

Haber Merkezi