Mete Gazoz, Gelibolulu Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış' tan oluşan Okçuluk Erkek Milli Takımımız, bronz madalya aşması Büyük Sevinç Yaratırken Gelibolulu Ulaş Berkim Tümer Elde Ettiği Başarı İle Çanakkale’nin Gururu Oldu.

Türk Spor Tarihinin, “İlk Olimpiyat Takım Madalyasını” Okçularımız Kazandı

Paris 2024 Olimpiyatlarında Ülkemize ilk madalyasını getiren ve aralarında Gelibolulu Ulaş Berkim Tümer’inde bulunduğu sporcularımız, okçuluk ve olimpiyat geçmişimizde madalya kazanan ilk takım olarak tarihe geçti. Üçüncülük maçında Çin'i 6-2 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. olimpiyat tarihinde ilk madalyayı kazanarak Türkiye’nin gururu olan Türkiye Okçuluk Erkek Milli Takımı sporcuları Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış madalyayı aldıktan sonra yaptıkları sosyal medya paylaşıma adeta tebrik yağdı.

Madalyasını Mustafa Kemal Atatürk’e Armağan Etti

Gelibolulu Ulaş Berkim Tümer sosyal medya hesabından madalya aldıktan sonra çektirdikleri fotoğrafı koyarak “Tarih yazdık ! Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Türk milletine armağan olsun. ”Bu paylaşımın altına Gelibolu’ da bulunan  annesi Buket Yılmaz Tümer ise “Annem, bize yaşattığın bu mutluluk ve gurur için çok çok teşekkür ediyorum. Aile olarak seninle hep gurur duyduk şimdi bütün Türkiye gurur duyuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde bir Türk genci olarak yolun açık, şansın bol olsun oğlum. Seni çok seviyorum” yazarak oğlunun tarihi başarısını tebrik etti.

Çok gururluyuz

Mete gazoz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Biz bugünün hayalini yıllar önce kurmaya başladık. Ortak hayallerimiz bizi bir aile yaptı. Kocaman bir aile. Biz sahada ülkemizi temsil ederken arkamızda harika bir ekip de bizim en iyi performansımızla sahada olmamız için var gücüyle çalışıyor. Bugün ülkemizin spor tarihine adımızı yazdırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülke tarihimizde ilk kez olimpiyatlarda takım olarak madalya kazandık. Bu gururun tarifi kelimelerle yapılamaz. Başta milli takımlar teknik direktörümüz Göktuğ Ergin hocamız olmak üzere antrenörlerimiz Damla Ergin, Yusuf Çorba, Sermet Çınar, Yasin Çalhan, Cem Gizep, Natalia Nasaridze, Samet Bayraktaroğlu, Özcan Esen, her zaman yanımızda olan federasyonumuz ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne ve en önemlisi bugünlere gelmemizdeki en büyük destekçilerimiz ailelerimize teşekkür ederiz. Çok gururluyuz.” İfadelerine yer verdi.

Ogün İnal