Bigaspor Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen bu önemli toplantıya, Biga Kaymakamı Ercan Kayabaş, Biga Belediye Başkanı Alper Şen ve spor camiasının önde gelen isimleri katıldı. Genel Kurul, Bigaspor’ un yeni döneminde önemli kararlar alarak kulübün geleceğine yönelik umut verici adımlar attı.

Bigaspor’u Daha İyi Yerlere Taşımaya Hazırız

Bigaspor’ da Genel Kurul Yapıldı. Genel Kurul, divanın oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığına oy birliği ile Arda Bozkurt, Katip Üyeliklere ise Mehmet Yılmaz ve Erol Şener seçildi. Divan oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul, faaliyet raporunun okunması ve oylanması ile devam etti. Faaliyet raporu kabul edildikten sonra Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Raporları okundu ve Yönetim Kurulu ibra edildi. Bigaspor’un BAL Liginde temsil edilmesi için tahmini bütçe de bu kurulda belirlendi. Tahmini bütçe, 7 milyon 200 bin lira olarak açıklandı. Bu bütçe, kulübün gelecek sezondaki faaliyetleri ve transfer politikaları için önemli bir kaynak oluşturacak. Divan Kurulu Başkanı Arda Bozkurt, eski başkanlar Okan Ergüven ve İbrahim Küçük, başkan adayı Levent Şahin, Biga Belediye Başkanı Alper Şen ve Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, sırasıyla söz alarak kulüp için birlik ve destek mesajları verdiler. Yeni başkan olarak seçilen Levent Şahin, spor camiasında tanınan ve saygı duyulan bir isim. Şahin, yaptığı konuşmada Bigaspor’u daha ileriye taşımak için elinden geleni yapacağını ve kulübün başarısı için tüm gücüyle çalışacağını belirtti. Şahin, "Bigaspor’un başarılarıyla gurur duyan bir Biga’lı olarak, bu görevi devralmak benim için büyük bir onurdur. Kulübümüzü daha iyi yerlere getirmek için yönetim kurulumuzla birlikte özverili bir şekilde çalışacağız" dedi. Şahin konuşmasında şunları söyledi. “Her zaman Biga’da doğmuşçasına yaşadım.  İlçemizin gelişmesi için elimden gelen her türlü çabayı her platformda göstermeye çalıştım. Tam 19 yıl önce 21 yaşında ayak bastığım bu topraklarda Tamamen Bigalı olmama iki yıl kaldı.  Bigaspor’un bir neferi olarak bugüne kadar pek çok görevde yer aldım.  Kulübümüzün tarihine, başarı ve başarısızlıklarına, zorluklarına şahitlik ettim.  Bugün de kulübümüzü daha parlak bir geleceğe taşımak için deneyimli bir ekip oluşturduğumu düşünüyorum.  Başkanlık dönemimde Bigaspor’u daha iyi yerlere götürmek için çok çalışacağım.  Oluşturduğumuz ekipler Kulübümüzü daha ileriye taşıyacak deneyimde bir ekip oluşturduk.  Kulübümüzün her alanında etkin ve profesyonel bir yönetim anlayışı içerisinde yöneteceğiz. Altyapı ve gençlik gelişimlerine önem göstereceğiz.  Gençlerimize daha çok yatırım yapıp alt yapımızı güçlendirerek geleceğin yıldızlarını kulübümüzden çıkmasını sağlamak için gerekli adımlarımız atacağız. En az bir salon sporu olmak ile birlikte kız erkek takımları oluşturmak istiyoruz. Fiyatta istikrar sağlayarak kulübümüzün mali yapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir bir ekonomi oluşturmak için profesyonel adımlar atacağız.  Yeni sponsor ve iş ortakları ile mali gücümüzü arttıracağız.  Sosyal sorumluluk projelerimizle Bigaspor olarak topluma katkı sunmaya devam edeceğiz.  Bu yolda Bigaspor üyelerinin desteğine ihtiyacımız var.  Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım Bigaspor’u daha iyi yerlere taşımaya hazırız”

Başkanlığına Levent Şahin seçilirken Yönetim Kurulu Listesinde aynı zamanda Belediye Başkanı olan Alper Şen’in yanı sıra, İrfan Basmacı, Ciahn Ertaş, Kenan Polat, Muzaffer Bozkurt, İlker Çiftçi, Semih Özmucur, Cihan Dangel, Suat Sarı, Müfit Yardımcı, Hüseyin Turan, Serhat Köstek, İsmail Türkbay ve Samet Taşkın yeni yönetimde yer aldı.

Murat Çağlayan