Birlik, İlk Kez Çanakkale’de Toplanıyor

Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısı Çanakkale’de yapılacak. 7-8-9 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan buluşmada Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin rektörleri ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’ nın  (TÜRKSOY)  önemli yöneticileri Çanakkale’ ye gelecek. ÇOMÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan buluşma ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Profesör doktor R. Cüneyt Erenoğlu “Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde 7-8-9 Kasım 2024 tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde önemli bir buluşma gerçekleştirilecek. Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin değerli rektörleri ve TÜRKSOY’ un değerli yöneticilerini Çanakkale’mizde ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk olacak. “Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği” TÜRKSOY’ un desteğiyle kurulmuştur. Birliğin dönem başkanlığını Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Erhan Özden yürütmektedir. Üniversitemizin daveti ile “Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği” toplantısının Çanakkale’de yapılması üniversitemizin ve Çanakkale’mizin tarih, kültür, sanat ve müziğinin tanıtılması için önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

 Çok Sayıda Üniversite Rektörü Katılacak

Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısında Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi’ nin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesinin; konser, gösteri, sergi gibi etkinlikler gerçekleştireceğinin de altını çizen Rektör Erenoğlu “Bu iki başarılı fakültemizin gelecekte Türk Dünyası ile daha güzel birliktelikler gerçekleştirmesi en büyük temennimiz.” dedi. Erenoğlu, Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısına, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İncesanat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceyran Mahmudova, Kazakistan T. Jürgenov Kazak Milli Sanat Akademisi Rektörü Arman Jüdebayev, Kırgız Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektörü Tümenboy Koldoşov,  Özbekistan Devlet Sanat ve Kültürü Enstitüsü Rektörü Nodirbek Bakhtiyorovich Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden’in ve katılımları yanında; TÜRKSOY genel sekreteri Sultan Raev ve değerli yöneticileri de katılacağını söyledi.

 Çanakkale’nin Kültürel Mirasının Önemli Bir Tanıtımı Olacak

ÇOMÜ Rektörü Erenoğlu 7-8-9 Kasım 2024 tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısının Çanakkale’nin kültürel miraslarının tanıtımı açısından çok önemli olduğunu da vurgulayarak “Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi her yıl düzenli olarak bilimsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştiriyor. Yılda 160’a yakın etkinlik Çanakkale, bölge ve ülke kültürüne önemli katkılar sağlamakta. Güzel Sanatlar Fakültesi tüm bölüm ve anasanat dalları ile başarılı ve etkin çalışmalar gerçekleştirmekte. Bu iki fakültenin çalışmalarının Türk Dünyasında tanınması oldukça önemli. Çanakkale Dünya kültür mirasının önemli şehirlerinden biri olarak bilinmekte. Troya antik kenti, tarihi alan başta olmak üzere somut olan ve olmayan tüm kültürel miraslarımızın tanıtılması içinde bu toplantıyı bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi. Erenoğu buluşmaya katkı sağlayan sponsorlarında önemli olduğunu ifade ederek Kolin Hotel Spa & Convention Center etkinliğin ana sponsorluğunu üstlendiğini ifade etti. Buluşma etkinliğe ÇOMÜ Sağlık Kültür Eğitim Araştırma Vakfı (ESBAV) ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan başkanlığı da destek verecek.

Ogün İnal