Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde görev değişikliği yaşandı. 30 Aralık 2020 tarihinden bu yana bu görevi yürüten Bekir Çelen, Isparta'ya atandı. Çelen'in yerine, Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili olarak görev yapan Abdullah Borca atandı.

Abdullah Borca, 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve 1997 yılında aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. Borca, kariyerine Sanayi Bakanlığı'nda saha mühendisi olarak başladı ve ardından Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'na proje mühendisi olarak atandı. İzmir'de kamu yapılarının projelendirilmesi ve yapımında çeşitli görevler üstlenen Borca, bilişim altyapısının kurulumu ve yönetimi gibi teknik alanlarda da çalışmalar yaptı.

 

Borca, 2018 yılında Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili olarak göreve başladı. Uzaktan algılama, enerji verimliliği, coğrafi bilgi sistemleri ve proje yönetimi gibi konularda uzmanlık geliştiren Borca, İstanbul Üniversitesi'nde coğrafya lisans eğitimini de tamamladı.

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA