Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, geçtiğimiz yıllarda birçok KYK yurdunda meydana gelen asansör kazalarına bir yenisi daha eklendi. Pazar günü saat 2340 sıralarında, Çanakkale Biga Ağaköy Kız Öğrenci Yurdu’nun A Blok’unda yer alan asansör, içindeki iki öğrenciyle birlikte ikinci kattan zemine çakıldı. Olayın ardından büyük şok yaşayan öğrenciler, çevredeki diğer öğrencilerin yardımıyla asansörden çıkarıldı. Bir öğrencinin bilincinin kapandığı, diğerinin ise panik atak geçirdiği bildirildi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri, yaralılara ambulansta ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. İki öğrencinin de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ve polis ekipleri öğrencilerin ifadesini alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Düşen asansör, kullanım hatası gerekçesiyle kullanıma kapatıldı.

Müdürlük boşta

Öte yandan, Çanakkale Biga Ağaköy KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda şu anda bir müdür bulunmadığı, müdürlük görevine vekâlet eden bir kişinin baktığı öğrenildi.

KYK asansör vakaları devam ediyor

Türkiye’nin dört bir yanındaki KYK yurtlarında asansör bakım ve onarımlarının, ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamadığı iddiaları uzun süredir gündemde. Geçmişte yaşanan öğrenci ölümleri ve yaralanmalarının ardından bu durumun yeniden tartışmaya açıldığı biliniyor. Çanakkale’nin yanı sıra İzmir, Kocaeli, Tunceli, Eskişehir, Malatya, Çankırı, Samsun, Bursa ve Antalya gibi birçok ilde, öğrenciler asansör kazaları nedeniyle tepkilerini sokaklarda dile getirmişti. Yapılan denetimlere rağmen, son yaşanan bu olay, asansör bakım ve onarımlarının yeterli olup olmadığı sorusunu tekrar gündeme taşıdı.

Atakan Alkış