AK Parti İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk tarafından yapılan açıklamada; “İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir!” dedi.

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı, İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırıların birinci yılı dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in insanlık dışı saldırılarının kabul edilemez olduğu vurgulanırken, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun hesap vermesi gerektiği ifade edildi.

Göktürk, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya geldik. Filistin halkının yaşadığı zulmü kabul etmediğimizi ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılarla savunmasız Filistinli sivilleri hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçu işlemiştir."

Açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’i bahane ederek işlediği suçları örtbas etmeye çalıştığı belirtildi. Göktürk, "Hiçbir şey 7 Ekim'de başlamadı. Bu olaylar, 77 yıllık bir işgalin ve zulmün devamıdır. İsrail, Nazi Almanyası'ndan farksızdır. Soykırımcı, saldırgan ve ırkçı bir zihniyetle hareket etmektedir," dedi.

"İsrail, bölgedeki kaosun kaynağı"

Açıklamanın devamında, uluslararası toplumun ve Batılı devletlerin İsrail’e karşı gerekli adımları atmaktan kaçındığına dikkat çekildi. Göktürk, "İsrail, Batılı güçler tarafından Ortadoğu’ya bırakılmış bir bomba gibi yıllardır bölgeyi istikrarsızlığa sürüklüyor. Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devlet kendini ciddi bir devlet olarak göremez. İsrail durdurulmalıdır, Netanyahu hesap vermelidir," ifadelerini kullandı.

"Türkiye, Filistin halkının yanında"

Göktürk, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Filistin davasını her platformda savunduğunu ve savunmaya devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin, diplomatik çabalarının yanı sıra insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Türkiye olarak stratejik tüm hazırlıklarımızı yaptık. Ancak iç cepheyi de güçlü tutmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızı, ülkemizin karşılaşabileceği uluslararası tehditler konusunda tek bir cephede birleşmeye davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın 'Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız' şiarını bir ahitleşme olarak görüyoruz," denildi.

"Filistin, insanlığın vicdan davasıdır"

Göktürk, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Filistin, sadece bir coğrafi bölge değil, tüm insanlığın vicdan davasıdır. Bu mücadele, evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail'in işgal politikalarına karşı duruşumuz Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde devam edecektir."

Hasan Sami Er