Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında, eğitim ve iş dünyası arasındaki bağları güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreni, Tematik Lise başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği yapılmasını öngörüyor.

Protokol imza törenine, Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan katıldı. Bu önemli işbirliği, Biga’da eğitimin niteliğini artırmayı ve iş dünyasına nitelikli iş gücü sağlamayı hedefliyor.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, "2 No'lu Meslek Komitemiz (Diğer İmalat Sanayi ve Madencilik), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli olarak hazırladığı protokol kapsamında, ihtiyaçlar doğrultusunda sektörlere nitelikli iş gücü ve öğrencilerimize iş garantisi sağlamayı hedefliyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyoruz" denildi.

Bu işbirliği, Biga’da eğitim ve sektörler arası köprüyü güçlendirerek, gençlere hem kaliteli bir eğitim sunmayı hem de gelecekte iş garantisi sağlamayı amaçlıyor.

Hasan Sami Er

Foto: BTSO