Toplantıya Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlker Türkeri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı Akgül, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Dr. Öğr. Üyesi Erhan Babaç, Çanakkale Yıldız Pastacılar ve Aşçılar Derneği Başkanı Osman Demirci ile kadın kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ve ÇOMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlker Türkeri’nin konuşmalarıyla başlayan toplantı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Dr. Öğr. Üyesi Erhan Babaç’ın , Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı Akgül’ün  ve Çanakkale Yıldız Pastacılar ve Aşçılar Derneği Başkanı Osman Demirci’nin konuşmalarıyla devam etti.

Çanakkale kahvaltısına dair oluşturulacak reçetelerin ve bu alanda atılacak adımların ele alındığı toplantıda, Kadın kooperatiflerinin ve kadın girişimcilerin görüşleri aldı.

Tanıtım toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Aslı AKGÜL,  “Çanakkale’nin gastronomi yolculuğunu desteklemek için baktığımızda Avrupa Birliğinde Tescilli İlk Türk Peyniri Ezine Peynirimiz başta olmak üzere coğrafi işaretli zeytinyağlarımız, zeytinimiz, coğrafi işaretli domatesimiz, coğrafi işaretli tahin helvamız yine ballarımız, kadın kooperatiflerimizin ürettiği reçellerimiz, salçalarımız gibi birçok ürünümüz ile aslında Çanakkale’nin lezzetleriyle gizli kalmış bir kahvaltı şehri olduğunu görüyoruz. Bunu bir ürün haline getirmek için Çanakkale Kahvaltısının markalaşma yolculuğunu tüm paydaşlar olarak başlattık. Bundan sonra Çanakkale’nin zenginlikleri görünür halde olacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz başta olmak üzere bu kıymetli projede yer alan tüm paydaşlara, çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Toplantıda, Çanakkale’nin kültürel ve tarihi dokusunun yanı sıra yerel ve yöresel ürünlerin desteğiyle oluşturulacak yeni bir marka değeri çalışması hakkında istişarelerde bulunuldu.

 

Kaynak: ÇTSO