Özellikle akne, sivilce ve cilt lekelerinden kurtulmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği medikal cilt bakımı için güvenilir, işinin ehli ve hijyen kurallarına uygun sağlık kuruluşlarının tercih edilmesi son derece önemlidir.

Aksi halde, cilt sorunlarından kurtulmak ya da daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmak hayal edilirken, istenmeyen farklı sağlık sorunları ile karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır.

 

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Medikal cilt bakımı nedir sorusunun yanıtı, uzman hekimler tarafından cilt sorunlarının tedavi edilmesi olarak verilebilir. Bu süreç içerisinde ciltte meydana gelen akne, sivilce izleri, güneş kaynaklı ton farklılıkları ya da cilt lekelerin giderilmesi sağlanır.

Medikal cilt bakımı süreçleri genel olarak kişiye özel olarak belirlenir.

Bu aşamada kişilerin bu işlemden ne bekledikleri, herhangi bir cilt sorunlarının olup olmadığı, cilt sorunu var ise bu sorunun ne olduğu ve soruna neden olan alt unsurun belirlenmesi gerekir.

Öte yandan kişilerin sahip oldukları cilt yapısı da yine cilt bakımı sürecinin planlanmasında dikkate alınan diğer bir unsurdur.

Cilt bakımının uzman hekimler tarafından yapılması ve tedavi sürecinin kişiye özgü olacak şekilde sürdürülmesi gerekir.

Tedavi sürecinde farklı tekniklerin kullanımı söz konusudur ve bu teknikler de yine kişilerin cilt yapısına ve cilt sorunlarına göre belirlenir.

 

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Medikal cilt bakımı süreci genel hatları ile benzerlik gösterse de bu süreçte yapılan uygulamalar ve uygulanan teknikler kişiden kişiye göre değişir.

Cilt bakım süreci, etkili ve kalıcı sonuçların elde edilmesi adına detaylı bir şekilde gerçekleşir. Bu süreç yapılan işlemlere göre değişse de genel olarak otuz dakika ila altmış dakika arasındadır.

Öte yandan cilt bakımlarının hangi aralıklar ile tekrarlanacağı da yine kişilerin cilt yapılarına ve cilt sorularına göre uzman hekimler tarafından belirlenir.

 

Medikal cilt bakımı yapım aşamaları genel hatları ile şu şekilde sıralanabilir;

 

İlk olarak kişinin saçlarının işlemlere engel olmaması adına toplanması gerekir.

Bu aşamadan sonra ciltte herhangi bir makyaj uygulaması var ise temizlenir ve cilt buhar kullanımı ile yatıştırılır.

Ardından özel içeriklere sahip kremler ve serumlar ile cildin derinlemesine temizlenmesi sağlanır.

Temizlenen cilde daha sonra vakum uygulanır ve cilt gözeneklerinde biriken kir ile yağların ciltten uzaklaşması sağlanır.

Bu aşamadan sonra cilde peeling uygulaması yapılır. Peeling uygulamasının ardından cildin yatışması için ortalama olarak on dakika beklenir. Bu süreç, hassas cilt tipine sahip olan kişilerde biraz daha uzun tutulabilir.

Kişinin cilt yapısı baz alınarak tekrar vakum uygulaması yapılır. T bölgesinin yapısına uygun solüsyonlar uygulanır. Bu solüsyonların uygulanması sırasında masaj yapılır ve ürünlerin cilde daha hızlı nüfus etmesi sağlanır.

Yapılan son uygulamanın ardından hücrelerin canlanması ve cildin daha parlak bir görünüme sahip olması sağlanır.

Son aşamada ise cilt özelliğine uygun olarak LED ışıklı konfüzyon uygulaması yapılır. Bu uygulama ile cilde verilen ışıklar, ciltteki sorunların giderilmesinde etkili olur. Mavi ışıklar genel olarak yağlı cilt tipine sahip olan kişilere uygulanır ve sivilce sorunlarını tedavi eder. Kırmızı ışıklar ise güneş yanığı ve cilt lekelerinin tedavi edilmesi için tercih edilir.

Medikal Cilt Bakımında Hangi Ürünler Kullanılır?

Medikal cilt bakımı sadece cilt sorunlarının tedavisi için tercih edilmez. Bunun yanı sıra yaşlılık belirtilerinin geciktirilmesi ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmak için de sıklıkla tercih edilir.

Özellikle kırışıklık görünümünden kurtulmak isteyenler için medikal cilt bakımı son derece etkili olan yöntemler arasında yer alır.

Medikal cilt bakımı sürecinde genel olarak kullanılan ürünler ise şu şekilde sıralanabilir;

Cilt Temizleyiciler: Cilt temizleme ürünleri, kir, yağ ve makyaj kalıntılarının ciltten uzaklaştırılması için kullanılır.

Tonik: Cildin derinlemesine temizlenmesi, cilt gözeneklerinin açılması ve cildin pH dengesinin sağlanması için kullanılır. Tercih edilecek olan tonik, kişilerin cilt tipine göre belirlenir.

Peeling: Peeling, ciltte bulunan ölü derilerin temizlenmesi için kullanılan bir üründür. Bu uygulama ile ölü cilt hücreleri soyulur ve cildin yenilenmesi sağlanır. Aynı zamanda peeling ile cildin daha canlı bir görünüme sahip olması da sağlanır.

Cilt Serumları: Medikal cilt bakımının en önemli ürünlerinden biri de cilt serumlarıdır. Bu serumlar arasında; hyaluronik asit, C vitamini ve retinol yer alır. Bu içerikler, cilt sorunlarının tedavisini destekler ve aynı zamanda cilt yapısının daha sağlıklı olmasına katkı sağlar.

Nemlendirici: Sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmak için cildin nem dengesinin korunması son derece önemlidir. Aynı zamanda cilt bakımı sırasında da cildin yumuşatılması ve dış etkenlere karşı korunabilmesi adına nemlendirici ürünlerin kullanımı tercih edilir.

Güneş Koruyucu: Cilt bariyerinin korunması için tüm yıl boyunca güneş kremlerin kullanılması son derece önemlidir. Cildin UVA ve UVB ışınlarına karşı korunabilmesi için medikal cilt bakımı işlemlerinin sonunda da bu kremler tercih edilir.

 

Medikal Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?

Medikal cilt bakımı, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak için son derece önemlidir. Öte yandan yaşlılık belirtilerinin geciktirilmesi ve cilt sorunlarının tedavi edilmesi için de etkili olan bir yöntemdir. Bunların yanı sıra medikal cilt bakımı faydaları arasında şunlar da yer alır;

 

Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar.

Ölü derinin cilt yüzeyinden arınmasını sağlar ve cildin yenilenmesine destek olur.

Ciltteki kolajen üretimini destekler.

Cildin elastikiyet kaybını azaltmaya yardımcı olur.

Sağlıklı ve genç bir görünüme sahip olunmasına imkan sunar.

Medikal Cilt Bakımından Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Medikal cilt bakımı yaptıranların sonraki süreçte bazı hususlara dikkat etmesi gerekir. Bu hususlar şu şekilde sıralanabilir;

 

Medikal cilt bakımının ardından uzman hekimlerin belirteceği süreç boyunca herhangi bir makyaj malzemesinin kullanılmaması gerekir

İlk yirmi dört saat direkt güneş ışınlarına maruz kalınmaması ve düzenli olarak güneş koruyucu ürünlerin kullanılması gerekir

Cilt bakımı tamamlandıktan sonraki ilk yirmi dört saat içerisinde hamam ya da sauna gibi alanlara girilmemesi gerekir

Bolsu tüketimive sağlıklı beslenme programına uymak da yine cilt bakımı sonrası dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır

Bunların yanı sıra cilde temas etmekten kaçınmak son derece önemlidir

Bu unsurlara dikkat edilmesi, cilt bakımından en verimli sonuçların elde edilmesine olanak sunar. Aynı zamanda farklı cilt sorunları nedeni ile tercih edilen işlemlerden sonra uzman hekimlerin belirttiği krem ya da losyonların da düzenli olarak kullanılması gerekir.

 

Medikal Cilt Bakımı Hangi Sıklıkla Yapılır?

Medikal cilt bakımının seansları kişiye özel olarak belirlenir. Bu süreçte kişinin herhangi bir cilt sorununa sahip olup olmadığı ise seansların belirlenmesindeki en önemli etkendir. Genel olarak etkili sonuçların alınması için başlangıçta haftalık seanslar uzman hekimler tarafından uygun görülür. Kaydedilen ilerlemeye göre seans aralıkları aylık ya da ortalama olarak kırk beş günlük periyodlara çıkartılabilir.

 

Medikal Cilt Bakımının Zararları Nelerdir?

Medikal cilt bakımı, uzman kişiler tarafından ve güvenilir sağlık kuruluşlarında yaptırıldığı sürece herhangi bir yan etkiye sahip değildir. Ancak bazı cilt sorunlarının tedavisi için yapılan uygulamalardan sonra ciltte kızarıklık, şişkinlik ya da soyulma gibi yan etkiler meydana gelebilir. Bu tür yan etkiler genel olarak normal kabul edilir ve kişiyi zorlayacak şiddette kendini göstermez.

 

Medikal Cilt Bakımı Fiyatları Nedir?

Medikal cilt bakımı fiyatları, yapılacak olan uygulamaya göre geniş bir skalaya sahiptir. Bu nedenle kesin bir bilgiye sahip olmak için işlemin yaptırılacağı kuruluşlar ile irtibata geçilmesi daha doğru olacaktır. Bu sayede cilt analizi ve cilt bakımı için gerekli planlar da uzman hekimler tarafından hazırlanmış olacaktır.

 

Kaynak: Medicalpark