Düzenlenen eğitime; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aykut Kızıltepe, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Levent Efil, teknik personel ve çok sayıda çilek üreticisi katıldı.
Eğitimde bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ: "Çilek son zamanlarda Yenice İlçemizin çok popüler bir ürünü haline geldi. Her geçen gün dikim alanları inanılmaz oranda bir artış gösteriyor. 2014 yılında 800 dekar alanda çilek üretimi yapılırken şu anda 7400 dekar alanda üretim yapılıyor. 5 yıl içerisinde tam 10 kat bir artış gösterdik. Bu da çileğin çiftçimiz için çok iyi bir gelir kapısı olduğunu gösteriyor. Temennimiz o ki bu oran önümüzdeki yıllar içerisinde artarak devam eder. Biz bu üretimi yaparken bütün ürünlerde olduğu gibi özellikle tarımsal alanda faaliyet gösteren ve üretim yaptığımız ürünlerde her türlü hastalık, zararlı ve risklere karşı sürekli uyanık olmamız lazım. Bilgiyi bilimsel çalışmaları mutlaka ürünümüze, üretim yaparken tarlamıza aktarmamız lazım. Alanlarımızı genişletelim daha kaliteli üretim yapalım ama bunları yaparken ilaçlama nasıl yapılır, hastalık ve zararlılarıyla nasıl mücadele edilir bunları mutlaka uzmanlardan dinleyip o şekilde uygulayalım" dedi.
Ardından; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Prof.Dr. Levent Efil tarafından; Çilek Yetiştiriciliği ile Çilek Hastalık ve Zararlıları konusunda sunum yapıldı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Figen Efil tarafından Çilekte sirke sineği ve sirke sineği tuzağının hazırlanması konusunda üreticilere bilgi verildi. Program; üreticilerden gelen soruların uzmanlar tarafından cevaplanmasının ardından sona erdi.