Kuranda ‘’Nice canlı varlıklar vardır ki, rızıklarını taşımazlar ona da size de rızkı veren Allah’dır der’’

Kuranda ‘’Nice canlı varlıklar vardır ki, rızıklarını taşımazlar ona da size de rızkı veren Allah’dır der’’. Ezine’de tabakhanede çalışırken kalfalar konuşurlardı. İlk turfanda domatesin Kösedere de çıkıp (o zamanlar seralar yoktu) bütün Türkiye’ye taşındığı söylenirdi. Özelliği o beldelerin termal olduğu torağın sıcak olup, en erken yetişme sebebi bu olduğudur ki o zamanlar ekim ayının ilk günlerinde kırağı yağar su birikintileri buz tutardı. Tabakhanede buz gibi yatırmalarda derileri işlerken kollarım mosmor olurdu. Çok iyi hatırlıyorum bahçe mahsulleri domates, patlıcan, biber vs. gibi bütün mahsuller son bulurdu.
Son yıllarda Kumkale deniz kıyısı olduğundan son turfan domatesi ekilip, piyasaya sürüldüğü çünki deniz kıyısı olup kırağı ve buzlanma olmayacağıdır. Bu bakımdan yurdumuzun bütün özelliklerinden en güzel şekilde faydalanmaktadırlar. İşte Çanakkale gazetesi 17 Aralıkta Çanakkale sera üssüne dönüşecek. Sayın Tarım ve Orman bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından Ayvacık ilçesi Tuzla bölgesinde bu güne kadar atıl durumda bulunan bu yeri jeotermal enerjiyle ısıtmalı sera OSB müjdesini verdi yazıyordu.
Bu böyle bir düzen ki yıllar geçtikçe teknoloji geliştikçe yeni yeni buluşlarla insan yaşamı hiçbir zaman sıkıntıya girmeyecektir. Teknoloji geliştikçe daha derinlere inildikçe doğalgaza rastlanıyor. Geçen gün Çin’in bir bölgesinde bilmem kaç milyar metre küp doğalgaza rastlandığı haberi geçti. Yıllarca önce dünyayı açlıktan kurtaran adam yazıyordu. Fenni gübreyi bulmuş o zamanlar bire on alırken bire kırk olduğu kış mevsiminde havalar ne kadar şimşek çakacak serbest bulunan havada ki azot gazının eriyip hale gelip o yıl bereketli olduğunu duymuştum.
Türkiye’miz her türlü konumda daha pozitif imkânlar birlikler beraberlikler sağladıkça ki televizyonlarda tarladan sofraya programlarından yalnız Türkiye’ye değil bir çok ileri ülkeleri de doyurduğu çok güzel haberler alıyoruz.
Selamlar olsun…