Kendini sevmek, sevdiğin birine baktığın gibi kendine de bakmak demektir. Bu da Küçük sevgi eylemlerinin tekrarlanmasıyla yaratılan bir alışkanlıktır.

Bu bir gecede olmayacak ama kendinizi yeniden sevmeyi öğrenmeye başlamak için yapabileceğiniz basit şeyler var. O akılsız Netflix (X) dizisinin 5. bölümünü izlemek yerine, aylar önce başladığınız bir kitaptan bir bölüm okumayı deneyin ve bitirmeye devam edin.
Akşam yemeği için arkadaşlarınızla buluşmaya kendinizi zorlamak yerine, örneğin çay bardağınızı yeniden doldurarak bir gecenin tadını çıkarın. Ve arkadaşlarınıza bahaneler üretmek yerine gelmemenizin GERÇEK nedenini söyleyin--
SİZİN için bir geceye ihtiyacınız var. Birinin size çiçek almasını dilemek yerine, yerel çiçekçinize gidin ve kendinize çiçek satın alın.
Bunu her zaman yapıyorum ve kendime hediye ettiğim güzel bir çiçek aranjmanına her baktığımda ne kadar mutlu olduğumu görünce şok oluyorum.
Evet yaaaa bu gerçekten de harika bir duygu veriyor insana çok paran yok mu markete  git ve  mis kokulu sümbüllere  üç beş lira harca. İki hafta sürecekler ve bu her kuruşuna değer. Ve aynaya baktığınızda, sadece gördüğünüzü kabul etmeyin. Yansımada gördüğünüz kişiye hayatınızın her anında yanınızda olduğu için gerçekten teşekkür edin. Hayatını aynada gördüğün kişiyle geçireceğin gerçeğini sev.
Benim bir yöntemim var Her gün uyandığınızda ayna karşısına geçin veeee …..Yansımanıza bir beşlik çakın. Haydi sevgili ben çak bir beşlik deyin .Gözlerinizin içine baka baka söyleyin bunu kendinize sevgiyle bakın lütfen….
Başka neler yapabiliriz kendimize olan sevgimizi arttırmak İçin :
       Öncelikle  Kendini başkalarıyla karşılaştırmayı kesebilirsiniz . Herkesim geldiği yer farklı gittiği yer farklı kardeş bile olsanız her bir kardeşin karakteri farklı farklı ..o halde kendini başkalarıyla kıyaslamak neden…! Bu sizi aşağıya çekecek bir durum özellikle dikkat etmenizi önerim .Çünkü bizim aşağıya düşmeye hiç mi ama hiç niyetimiz yok öyle değil mi ?
       Başkalarının görüşleri hakkında endişelenme. ... Eğer buna dikkat eden biriyseniz yandınız demektir. Bu durum sizi onay almaya götürebilir. Sizi özgür olmaktan uzaklaştırır. Zamanınız sınırlıdır .Bu yüzden Başkasının hayatını yaşayarak zamanınızı harcamayınız ..! Başkalarının kontrolü altına girmenize sebep olabilir. Sizin özgüveninizi aşağıya çeken bir duruma sebep olabilir bu duruma dikkat etmenizi öneririm …!!
     Kendinize hata yapma izni verin. ... İnsanoğlu mükemmel değildir. Neden mükemmel olmaya çalışıyoruz ki ..Bu mükemmel olma isteği bizi ürkek ,korkak bir hale getirebilir, eve kapanıp kalmamıza yada adım atmaya korkar hale gelebilirsiniz .. .Oysaki uçmayı yeni  öğrenen kuşlar gibi düşebilmeye  de göze alabilmek gerekir .Hata yapabiliriz ve bu hatalar bizim için iyi birer öğretmen olabilirler ..,
     Değerinizin vücudunuzun nasıl göründüğüne bağlı olmadığını sakın unutmayın...
     Toksik insanları bırakmaktan korkmayın... çok önemli konulardan biri de toksik insanlardır .Çok dikkat edilmesi gerekir. Yoksa bunlar adları gibi zehir saçmaya devam edebilir negatif enerji yayabilir bu da bizim enerji dengemizi bozabilir ( toksik insanlar için de empati yapmak gerebilir acaba hangi koşullar onları bu hale getirdi gibi ??? )
    Korkularınızı işleyin. ... Neden korkularınız var ? Bunların size zararı nasıl hayatınızın akışına engel oluyorlarsa o zaman buna dikkat edilmesi gerekir..!
    Kendiniz için iyi kararlar almak için kendinize güvenin. Özgüven çok önemli bir konu bu konuyla ilgili bir başka yazımızda bu konuyu konuşalım ne dersiniz ?
Mental ve de Ruhsal iyileşme ÖZSEVGİDEN gelir..
O HALDEEE…
Haydi Kendimizi SEVMEYE….
Selam ve Sevgilerimle…