Kendimizi sevmemizin ne kadar önemli olduğundan bahsettik daha önceki yazılarımızda biliyorsunuz .

Bugünkü yazımda kendimizi  sevmeyi başarmak İçin neler yapabileceğimizle ilgili konuları ele almak istedim zira bizim özsevgimizi yükseltmemiz gerekir .Tabii ki başkalarının haklarına saygılı olacak ve kişisel sınırlarına dikkat edecek şekilde….
Haydi gelin kendimizi sevmeyi arttırmak İçin gereken ipuçlarına hep beraber bakalım,

  1. Kendini sevme ritüeli yaratın. 15 dakika boyunca sosyal ağlardan TV ve saia bağlantısını kaldırın. Bu süre zarfında, kahve içmek, kitap okumak, masaj yapmak, nemlendirici sürmek ve kendi vücudunuza değer vermek gibi hayatınız boyunca geride bıraktığınız her şey için yaptığınız şeylere konsantre olun.
…….
  1. Kendinize verdiğiniz değeri arttırmak İçin bir ortak hedeflere sahip bir topluluğa katılın .Bu  odaklanmayı ve motivasyonu korumak için çevrenizdeki insanların desteğine sahip olmanız çok önemlidir. Pozitif enerji bulaşıcıdır, bu nedenle çevrenizden hoşlanan insanlara sahip olmak her zaman önemlidir.
……
  1. Olan iyi şeylerin bir listesini yapın. Kendini sevmek için karşılığında olan sevgiyi tanımak gerekir. Ruh  sağlığınız İçin , üzüntü anlarında iseniz  iyi şeyler hakkında yazmayı bırakın. Minnettarlıkla çalışın. Yazdıklarınızı  kağıt üzerinde görmek, tüm pozitifliği algılamak ve onu sevmek veya kapatmak daha kolay olacaktır.
4. Vücudumun bir mevduat gibi olduğunu biliyordum. İşleri iyi ve sevgi dolu tutmak aynı zamanda kişisel enerjiyi artırmaya da yardımcı olur. Farkında olun ve vücudunuza ne yatırmak istediğinizi seçin. Estetik için değil, esas olarak yalnızca nasıl göründüğünüzü korumak için.
……
5. Dolabınızı temizleyin. Bu nasıl
göründüğünden daha  çok sizin beyninizi rahatlamasına yardımcı  olabilir. Dolabın temizlenmesi zihni de olumlu etkiler. Eski şeylerden kurtulmak, yeni şeylerin hayatınıza girmesi için alan açacaktır. Zihni temizlemek, henüz artmamış ve hazırlanmayan veya bundan daha iyi olmayan şeyler için geride bırakmak için iyi bir şeydir
……..
6. Karşılaştırmaları bırakın. İnternette karşılaştırma yapmadan bu kadar çok olumlu fotoğraf aramak zor. Ama bir daha sosyal medyayı kendin hakkında kötü hissetmek için kullanmaya karar verdiğinde, kendine ondan daha iyi olduğunu söyle. Esas olarak güzellik açısından karşılaştırılacak ideal bir standart yoktur.  Kimseyle kendini kıyaslama lütfen….
………..
7. Maneviyatınızı keşfedin. İnanç, neye inandığınıza bakılmaksızın, kendini sevmeye dayanır. KENDİMİZİ SEVMEMİZ NE kadar önemli  bununla ilgili daha önceki yazılarımızda konuşmuştuk.ÖZSEVGİMİZİN yüksekliği bizimde Karar vermemize yardımcı olur ve ayrıca insanları içsel düşüncelere yönlendirerek yeni duygular, ülkeler, öğrenenler ve duygular edinmelerine yardımcı olur…

Size bir sorum olacak ;
Başkalarını sevmeniz gerektiğini söylüyorsunuz ama kendini seviyor musunuz ?
Sizlerinde sorularınız olursa bana sorabilirsiniz ?
Kendiniz  keşfetmek  yolculuğunuzda başarılar diliyorum
Selam ve sevgilerimle …..
HANİFE BERRIN ÖZÇELİK
BİLİNÇALTI TERAPİSTİ