Bugün hastalıkların oluşumunu kontrol etmek mümkün olabilir mi?

1.BÖLÜM
Bugün hastalıkların oluşumunu kontrol etmek mümkün olabilir mi? Sizlere bu konuyla ilgili bir yazı dizisi yazmak istiyorum. Bugün 1.bölüm olacak şekilde yarın da yazımın devamını okuyabilirsiniz.
Öncelikle gelin ruh sağlığı sorunlarından konuşalım.
Ruh sağlığı sorunu yaşamanın belirtileri nelerdir?
Duygularınız söz konusu olduğunda, neyin normal olup neyin olmadığını bilmek zor olabilir. Her yaptığımızın doğru olduğunu söyleyebilir miyiz?
Sizlerle geçen günkü yazında yazdığım gibi duygularımızı ifade edememe bizlerin günlük rutinlerinde
bazı zihinsel sağlık sorunların aşağıdaki gibi uyarı işaretleri verir…
Yani bedenimiz konuşur.
Nasıl mı?
Örneğin; yeme veya uyku alışkanlıklarınızdaki değişiklikler, kendinizi sevdiğiniz insanlardan ve aktivitelerden soyutlamak, çok az enerjiye sahip olmak veya hiç enerjinizin olmaması, enerji düşüklüğü, boş hissetmek veya hiçbir şeyin önemi yokmuş gibi hissetmek, açıklanamayan ağrılar ve ağrıların olması, çaresiz veya umutsuz hissetmek. Her zamankinden daha fazla sigara içmek ya da madde bağımlılığının gelişmesi, alışılmadık şekilde şaşkın, unutkan, kızgın, üzgün, endişeli veya korkmuş hissetmek. İlişkilerinde sorunlara neden olan şiddetli ruh hali değişimleri yaşarlar.
Aklından çıkaramadığın düşüncelerin ve hatıraların olması…
Sesler duymak veya doğru olmayan şeylere inanmak… Kendinize veya başkalarına zarar vermeyi düşünmek. Çocuklarınıza bakmak, işe ya da okula gitmek gibi günlük işleri yapamamak…

Depresyon veya anksiyeteniz varsa, bağışıklık sistemi etkili bir şekilde düzenlenmez ve bu da vücutta bir tür iltihaplı ortam oluşturur. Vücudunuz savunmaları, hormonları, metabolizmayı ve bize dinginlik ve mutluluk veren serotonin gibi  hormonları değiştirir.
Canlılığınızı artırmak istiyorsanız, okumaya devam edin ve bu istemediğimiz durumu durdurmak için  sizlere egzersizler de paylaşacağım
……
Hastalıkların  oluşma  aşamasında devamlı tekrarlanan  negatif düşünceleri hastalıklara dönüşmeden kontrol altına almak istiyorsak  aşağıdaki temel egzersizleri takip etmenizi tavsiye ederim…
 
 ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA:
1. NEGATİF DUYGULARI FARKEDİN VE TANIYIN
2.  BEYNİMİZ VÜCUDUMUZUN ANAHTARDIR
3. NEFES ALMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR
YAVAŞ VE DERİN NEFES AL
4. STRES DÜŞÜRÜCÜ, RAHATLATICI AKTİVİTELER
 5. OLUMLU DUYGULARI AKTİVE ETMEK İÇİN MÜZİK DİNLE
 
HAYDİ gelin hep beraber bu hepimiz için çok önemli olan bu egzersizler ücretinde biraz konuşalım ;
1. OLUMSUZ DUYGULARINIZI TANIYIN
Her şeyden önce, olumsuz duygularımız ve düşüncelerimizin hastalıklara dönüşümümü durdurmak İçin günlük olarak yaşadığınız olumsuz duyguları tanımak, bu çok önemlidir. Canlılık kazanmak için negatifi düşüncelerinizi olumluya çevirin lütfen... Onları tanımlayın ve yüksek sesle ifade edin, dönüp dolaşıp onlara geri bildirim vermekten kaçınmanın en iyi yolu budur. Duyguları belirlemek, alternatifler aramanıza izin verecektir. Ayrıca, endişe veya stres yaşamamanıza yardımcı olacağından, içinde bulunduğunuz anın farkında olun. Bunu her yazımda sizlerle paylaşıyorum. An’da kalalım lütfen. Farkındalık, duygusal dengenin yeniden kurulmasını sağlar ve bedenselleştirmeyi durdurmak için en önemli egzersizlerden biridir.
Peki ….
Haydi gelin kendimize bazı sorular soralım.
Korkularımla yüzleşebiliyor muyum?
İyiye mi, yoksa kötüye mi hizmet ediyorum?
Kim ya da ne olmak istiyorsunuz?
Neye sahip olmak istiyorsunuz? Gerçekten neye sahipsiniz?
Kendinizi seviyor musunuz?
Sorularınız varsa ben buradayım…
Selam ve sevgilerimle.