Birini affetmek, kendinizi acıdan veya ihanetten kurtarmak için bir şey olabilir. Her çocuğu  sevindirmeyi ve sevinmeyi kabullenmekten hoşlanırsınız. 'Devam etmek' farklı bir karardır.

Birini affetmek, kendinizi acıdan veya ihanetten kurtarmak için bir şey olabilir. Her çocuğu  sevindirmeyi ve sevinmeyi kabullenmekten hoşlanırsınız. "Devam etmek" farklı bir karardır. Sorular, olanlardan sonra bu kişilerden misiniz?'
Kendinize sorun, olanlardan sonra bu kişiyi hayatınızda istiyor musunuz?

Bu soruyu  İstanbul’a  otobüsle giderken düşündüm Affetmekle ilgili bir soruydu. Affetmenin ne olduğunu ve kimin için olduğunu anlamam uzun zaman aldı… Affetmek seni inciten kişi için değildir. Affetmek SİZİN içindir. Hissettiğiniz incinmenin, öfkenin, utancın ve acının yükünü taşımanın yükünden sizi kurtarır. Affetmek ancak her şeyin farklı olmasını dilemekten vazgeçtiğinizde ve her şeyi olduğu gibi kabul ettiğinizde mümkündür. Geçmişin farklı olmasını dilediğin sürece gerçeğin gerçekliğini inkar ediyorsun. Geçmişi kabul etmek, olanları göz yummak, onaylamak ya da unutmak anlamına gelmez. Yaşananların gerçeğini kabul etmek demektir. Olanları kabul edebildiğinizde, gerçeği anlamaya, ondan öğrenmeye ve hayatınıza entegre etmeye çalışabilirsiniz. Birine seni affettiğimi söylediğinde - onları sorumluluklarından kurtarmıyorsun - kendi iyileşmen için sorumluluk alıyorsun. Acıyı zihninizden, bedeninizden ve ruhunuzdan atmak için “Seni affediyorum” diyorsunuz. Bundan sonra ne yapacağınıza karar vermek tamamen size kalmış. Affetmeyi, birlikte kalmayı ve ilişkinizi güçlendirmek için çalışmayı seçebilirsiniz. Ya da affedebilir ve bu ilişkinin bittiğine karar verebilirsiniz. Bu karar son derece kişiseldir. Ama bir şey kesin… Kendinizi her şeyin farklı olmasını dilemenin bu ağır yükünden kurtarana kadar, hayatınızda asla gerçek anlamda ilerlemeyecek ve sizin için ne anlama geldiğini keşfedemeyeceksiniz. Gerçeği kabul ettiğiniz, neler olduğunu anladığınız ve affetmeye karar verdiğiniz anda hayatınız değişir ve yeni bir yöne döner.
……
Ve biz affetme konusuna gelmişken, gezegendeki affetmeniz gereken en önemli kişiyi unutmayın ve bu KENDİNİZDİR. Eğer insansan eminim ki hayatta kalmaya çalışırken yaptığın ve çok utandığın şeyler vardır. Belki de aynaya bakıp aynaya bakan kişiye "Seni affediyorum" demenin zamanı gelmiştir.
Ne diyorsun?
Ne düşünüyorsun?