Çok aziz ve kıymetli sevgili okuyucularım henüz 15 Kasım’dan itibaren 83 yaşındayım. Başkaları nasıl görür bilmem kendimi henüz dalında gonca tomurcuk çiçek açmamış görürüm.

 

  1. 2 günde bir sakal tıraşımı olurum limonla ıslatılmış saçlarımı yandan tararım (öyle Abdi ağanın abdest dus duru suyu kullanmam) etrafa da şimdiki genç bayanlar tomarla paran olmuş ilgilemiyorlar. Yeter ki saçları yandan taranmış olsun fiyakası düzgün olup isterse cebinde bir çay parası olmasın. Biz ısmarlarız yanında simidi de var mı tabiki var iyi ama öyle kenar mahalle fırını değil saraylı simit olmalı paramız olmasa da asaletimiz var deyip espri yapıyorum. İnsanlar gülüyor.
  2. Bugün 31 Ocak 2023 Salı yandaş tabir edilen bir TV programında İbrahim Alimoğlu isimli doğal taş sektörünün rezerv ve ihracat koşulları zannediyorum. Yetkilisi veya yönetim kurulu üyesi yorumuna başladı. Ülkemiz dünyanın en bol madeni mensubu olduğumuz dünyada 90 çeşit madenin 79 çeşidi ülkemizde mevcut iken ve 36 sene evvel çıkarılan maden kanununda 25 defa kanun yasası değişikliğe uğratılmış 18 maden grubundan geçip bir maden ruhsatı alınabilmesi 3 seneyi buluyor. Tabi varlıklar tabi kaynaklar vs. vs. orman payı belediye payı (konuşmalarının çoğu aklımda kalmıyor.) Madenlerimiz ormanların ancak binde 2-7’sini kapladığı halde Tarım ve Orman Bakanlığı dünyanın hiçbir yerinde görülmeye %23 zam yapmıştır. Artım tarım ülkesi statüsünden sanayiye geçtiğimiz ve bu sanayinin hemen hemen tamamı madensel ham maddeye dayalı olduğundan Sayın TC Devletimizin ‘’Tabi Kaynaklar ve Varlıkları’’ bakanlığının kurulmasının son derece gerekli olduğunu yine de bu kadar engellenmelere rağmen 6 milyar dolar ihracat yapıldığının (tam anlayamadım 2 milyar mı 22 milyar mı) ithalat yapıldığını kendisinin Afyonlu dededen babadan mermerci olduğunu daha birçok şeylerden bahsedildi.
  3. 8 sene önce oğlum Gönen’den evli annesi ile beni Bandırma’da otobüse bindirip Çanakkale’ye uğurladı. Birinin yanına oturup muhabbete başladık. Ben emekli oldum işi bıraktım. Çağırdılar yeniden başladım dedi. Yem hazırlıyor imiş kamyonlarla mermer tozu gelir yemlere karıştırırız. Kalsiyumdur piliçlerin gelişmesinde çok büyük oynar demişti. Topraklarımızda bu kadar maden var ama mineral eksikliği olduğundan bahsediliyor. İnşallah 14 Mayıs seçim sonu yepyeni  her türlü başarılara kavuşmak dileği ile selamlar.