Mucizelerle dolu bir cumartesi gününden tüm gönül dostlarıma sevgilerimle diyorum bugün sizlerle ruh sağlığımız üzerine yazı yazmaya niyet ediyorum.

Ruh sağlığı, refahımızın ve yaşam kalitemizin önemli bir parçasıdır. Etrafımızı sağlıklı ve pozitif bir ortamı destekleyen insanlarla çevrelemeye karar vermek gibi önemli seçimler içerir. Bizi duygusal olarak

"hasta" yapmayan bireylerle ilişki kurmayı seçmek, dengeli ve sağlıklı bir zihin yetiştirmek için şarttır.

 

Kişilerarası ilişkiler ruh sağlığımızda büyük rol oynar. Enerjimizi tüketen, bize

aşırı stres yapan ya da bizi kötü ilişkilere sokan toksik insanlarla etrafımızı çevrelediğimizde, zihinsel sağlığımıza son derece zarar verebilir. Öte yandan bizi destekleyen, ilham veren ve cesaretlendiren insanlarla birlikte olmayı seçmek ruh sağlığımız için son derece faydalıdır. Sağlıklı arkadaşlıklar ve ilişkiler zorluklarla başa çıkmamıza, pozitif bir görünüm korumamıza ve günlük yaşamla başa çıkmamıza yardımcı olacak bir destek sistemi sunmamıza yardımcı olabilir.

 

Ruh sağlığımızı önemsemenin, yapmamız gereken bilinçli bir seçim olduğunu unutmamamız gerekir.

Sağlıklı sınırlar koymaya, toksik durumlardan uzaklaşmaya ve sağlıklı ilişkiler ve bağlantılar aramaya çalışmalıyız.

 

Bu nedenle, ruh sağlığı aslında bizi duygusal olarak yetiştiren ve bize zarar vermeyen insanlarla yaşamımıza seçmekle ilişkilidir. Bu seçimler, duygusal istikrar ve genel refah yolculuğumuzda büyük bir fark yaratabilir. Ruh sağlığı, herkesin dengesi ve yaşam kalitesi için temel bir unsurdur ve bunu korumanın en önemli yollarından biri de, ilişkimiz olan insanları dikkatli seçmektir. Sizi duygusal olarak hasta etmeyen insanlarla yaşamayı, seçmek zihinsel ve duygusal refah için hayati bir adımdır.

 

Hayatta genellikle stres, sıkıntı, endişe ve zihinsel sağlığımızı etkileyen diğer durumlarla karşılaşabiliyoruz  .

Ancak, bu durumlarla nasıl başa çıktığımız tüm farkları yaratabilir. Çevremizdeki insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmak, bu engelleri daha kolay aşmamıza yardımcı olabilir ve gelecekteki zorluklarla yüzleşmemiz için ihtiyacımız olan desteği bize verebilir.

 

Öte yandan toksik ilişkiler savunmasız bir duygusal duruma yol açabilir ve ruh sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Bize saygısızlık eden, gerginlik, çatışma yaratan ve bize sadece sorun getiren insanlarla yaşamak tüm refahımıza zarar verebilir.

 

Bu nedenle, sağlıklı sınırlar koymak ve bize zarar verebilecek ilişkilerden kaçınmak önemlidir.

Öz bakım, kiminle takılacağını seçmek gibi sağlıklı bir rutinin parçasıdır ve anlamlı ilişkiler kurmanın bir yoludur.

 

Kısacası ruh sağlığı günlük öz bakım sürecidir ve pozitif ve duygusal olarak iyi insanların etrafında olmayı seçmek bu yolculuk için önemli bir adımdır.

Sağlıklı ilişkilere ve duygusal refaha öncelik vermek, zihinsel ve duygusal dengeye katkıda

bulunan pozitif, bilinçli seçimlere dayanan bir davranıştır..

 

Sevgili gönül dostlarım

Biz biliyoruz ki hayatta her şey bizim seçimimiz. Onun için yaptığın seçimlere dikkat et…!!!

 Birlikte yaşadığın veya yaşayacağın insanlara dikkat et

Ve seni hasta etmeyecek insanları seç…!!!

Sevgi ve minnetle

Sizi seviyorum..,

Sizi seviyorum….,

Sizi seviyorum….,