Çanakkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ortak mutabakatı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile 81 İlde oluşturulan Mercan Ormanlarına fidanlar dikildi.
 
Çanakkale’de de Orman Bölge Müdürlüğü ile Çanakkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ortaklığında Kemel Köyde Oluşturulan Alana fidanlar dikildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı kapsamında kadınların diktiği onlarca fidan geleceğe nefes olacak.
 
Çanakkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı  ortak   mutabakatıyla 8 Mart Dünya  Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde  6-7-8 Mart tarihlerinde başlamak üzere 81 ilimizde ‘AÇSHB Mercan Orman’ alanlarında fidan dikimi etkinliği düzenlenmesine karar verilmişti. Bu karar çerçevesinde Çanakkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Merkeze Bağlı Kemel Köyünde  ‘AÇSHB Mercan Ormanı’ alanı oluşturuldu.
 
Gerek orman yangınlarında oluşan hasarlar, gerekse orman yenileme çalışmaları kapsamında kesilen ve yeniden düzenlenen alanlar bazı sosyal projeler kapsamında yeniden ağaçlandırılırken Çanakkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında Ülke genelinde oluşturulan ‘AÇSHB Mercan Ormanı’ alanları yeniden ağaçlandırılıyor.  Bu kapsamda Çanakkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Kemel Köyünde bulunan alanda oluşturulan Orman bölgesi anlamlı günde fidan dikimi gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer ve çok sayında kadın katıldı.  Koronavirüs nedeni ile kısa tutulan programda yaklaşık 100 fidan toprakla buluşturuldu.

Hasan Sami Er