Halk Bahçesi’nde bulunan iki adet yön tabelasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım adının en altta yer alması tepki görmeye devam ediyor.

Yön tabelasında kordon, amfi, süs havuzu, can dostlar parkı, fitness alanı, etkinlik alanı, tuvaletler ve kedi evlerinin altındaki listenin altında yer bulan Zübeyde Hanım Heykeli detayı Çanakkaleli vatandaş Erdem Alagök tarafından fark edildi.

Alagök, Halk Bahçesi giriş kapısına da ismi verilen Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın tabelada en alt kısma yazılmasını doğru bulmadığımı ve bir vatandaş olarak rahatsız olduğunu belirtmiştim. Bu durum heykeli değersizleştiriyor. İşte Çanakkale Gazetesi de bu rahatsızlığımı dikkate alarak haber yapmıştı. Önceki gün bisikletimle Halk Bahçesi’nde gezinti yaparken Halk Bahçesi Valilik önü girişinde ve eski Devlet Hastanesi girişinde yer alan tabelalarda aynı durumun devam ettiğini gördüm. Zübeyde Hanım Kapısı girişinde yer alan tabelada sorun yok, zaten heykel o kısımda. Diğer iki tabelanın değişmesi doğru olur” dedi.

Erdem Alagök, Zübeyde Hanım adının levhada en üstte yer alması gerektiğine dikkat çekerek , “Halk Bahçesi’ne, hastanenin karşısındaki kapıdan girdiğinizde ve Valilik yönünden de aynı şekilde giriş yaptığınızda sizi karşılayan yön tabelasına iyi bakın. Zübeyde Hanım Heykeli’nin tabeladaki sırası bu olmamalı. Tabelaya siyasi bir görüş ve eleştiri ile bakmadığımı belirtmek isterim, ben sadece, Ulu Önderimiz Atatürk'ün annesi olan Zübeyde Hanımın gerek, önemli bir şahsiyet, gerek ise kadın olduğunu düşünerek tabeladaki yerinin yanlış olduğunu, heykeli değersizleştirdiğini, kadına saygısızlık olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Hasan Sami Er