Önceki günlerde Asya piyasalarında Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesi üzerine ekonomi üzerinde tedirginlikler arttı. Altın ve Döviz’in artması ile başta gıda olmak üzerine birçok kalemde ürünlerin zamlanması bekleniyor.

Ekonomik gidişatı ve döviz artışını değerlendiren vatandaşlar Türk Lirası’nın değer kaybetmesine üzüldüklerini belirterek, “Döviz artınca başta elektronik eşyalar olmak üzere her şeye zam gelecek. Zaten en temel ihtiyaçlarımızı almakta güçlük çekiyoruz. Kira ve faturalar çok yüksek, ödeyemiyoruz. Para pul oldu” dediler.

MERT CAHİT:
Ben artık gündemi takip edemiyorum, sürekli altın, dolar artıyor, döviz artıyor ve Türk lirası her geçen gün değer kaybediyor, bu ülkenin genci olarak üzülüyorum.  Görün bakın döviz de artınca, her şey artacak birçok ürün zamlanacak, elektrik dahil.  Her şey bizim aldığımız ürünlerin bazıları lüks kapsamına giriyor. Kulaklığı, telefonu bile bu çağda bize, gençlere çok görüyorlar. Bu böyle gidemez ekonomi düzelmezse biz ne yapacağız, ya yurt dışına gideceğiz, o da imkanlar üzerine. Peki bu ülke ne olacak sahipsiz mi kalacak?

HALİS SARI:
Ekonomi ortada perişan, berbat. Bana göre ve bunun sebebi dolar filan mı bilmiyorum, ama herkes işsiz herkes derin sorunlar yaşıyor. Evlerine insanlar alışveriş yaparken mağdurlar, ne yapacaklar bilmiyoruz. Bir evde eğer iki kişi çalışmıyorsa o ev geçinemiyor, eskisiyle kıyaslanamaz bir durum, eskiden paranın değeri vardı, şimdi zerre kadar yok, her geçen günde daha fazla değer kaybediyor. Para pul oldu.

ELİF NERGİS:
Ben söyleyecek bir şey bulamıyorum, anlatmaya gerek yok ki görüyorsunuz, çarşıya pazara çıkın görüyorsunuz. Sadece bir kez markete giden bir kişi çok rahat anlar. Zaten en fazla kiralar arttı, faturalar arttı. Gıda fiyatları arttı peki ne artmadı derseniz valla maaşlar artmadı, maaşlar istenildiği ölçüde artmadı ama her şey arttı, bu yüzden insanlar hak ettiği gibi yaşayamıyor. İstedikleri hayatı yaşamaları çok güç, eskinin temel ihtiyaçları şimdi birer lüks olmuş. Bu durum akıl almaz bir şey kabul etmekte zorlanıyorum.”

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı