Büyükşehirlerde kullanıma çok öncelerde başlanan elektrikli scooterlar artık Tazı markasıyla Çanakkale sokaklarında yerlerini aldı. Şehrin dört bir yanına yerleştiren tazı noktaları vatandaşların kullanımına sunuldu.

Elektrikli scooterlar birçok şehirde vardı. Tazı markasıyla Çanakkale’ye gelen elektrikli scooterlar şehrin dört bir yanına yerleştirilerek vatandaşların kullanımına sunuldu. Geçtiğimiz yıl Belediye elektrikli scooterlar için müjdeyi vermişti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇABİS’in çift kişilik bisiklet tanıtımında paylaşımlı elektrikli scooterların geleceğini belirtmişti.

 O tarihten itibaren belediye elektrikli scooter çalışmalarını sürdürdü. Planlamalar doğrultusunda kent içi ulaşıma eklenmesi planlanan elektrikli scooterlar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tanıttı. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü planlamaları doğrultusunda kent içi ulaşıma eklenmesi planlanan elektrikli scooterların Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a tanıtılmasının ardından süreç hızlandı. Kentin dört bir yanına sarı demirler yerleştirildi. Sarı demirlerin hemen ardından kente sarı renkli Tazı markasıyla scooterlar yerleştirildi. Tüm dünyada kullanışlı ve çevreci olmasından kaynaklı elektrikli scooterların kullanımı her geçen gün artıyor. Büyük bir hızla yayılan, ülkemizde de yavaş yavaş kullanılmaya başlanan elektrikli scooterlar İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Yalova, Hatay, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla, Kahramanmaraş ve Kocaeli şehirlerinde kullanılmaya devam ediyor. Son olarak elektrikli scooterlar tazı markasıyla Çanakkale’de de kullanıma sunuldu. Tüm dünyada kullanımı büyük bir hızla yayılan, ülkemizde de yavaş yavaş kullanılmaya başlanan elektrikli scooterlar İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Yalova, Hatay, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla, Kahramanmaraş ve Kocaeli şehirlerinde kullanılmaya başlandı. Çanakkale’nin yokuşunun az, düz bir şehir olmasından dolayı Paylaşımlı elektrikli scooter uygulamasının rahatlıkla kullanılması bekleniyor. 

ÇANAKKALE’DEKİ SCOOTERLARIN FİYAT TARİFESİ NE OLDU?
İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Yalova, Hatay, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla, Kahramanmaraş ve Kocaeli’de bir süredir kullanılan Martı isimli paylaşımlı elektrikli scooterlar 1,99 lira açılış ücretiyle birlikte kullanılıyor. Açılış ücretinden sonra dakika başı ücretlendirme yapılıyor. Dakika ücreti 79 kuruş belirlenen scooterların saati 49,4 liraya denk geliyor. Daha  elektrikli scooterlar Çanakkale’ye gelmeden fiyat tartışması yaşanmıştı. Tazı markasıyla Çanakkale’ye gelen scooterların fiyatı diğer şehirlere göre çok daha hesaplı oldu. Kentte kullanıma sunulan Tazı markalı elektrikli scooterların açılış ücreti 1.49 iken dakikası ise 0,59 kuruş olarak belirtildi. Şehre yeni geldiği için kısa süreli bir kampanya yapılarak ilk açılış ücreti 0,49 olarak fiyatlandırılıyor. Tazı’nın saatlik ücreti ise 36,89 liraya denk geliyor. Tazı’lar diğer şehirlere oranla çok daha uygun fiyata kentlilerin kullanımına sunuldu.

İbrahim Akın Kazancı