Kadınsı auranın yükseltmesi ile bilinen ve son dönemde inanışlarına devam edilen yasemin yağı faydaları ile de insan sağlığının korunmasına yardımcı olur. Zihinsel açıklık, ağrı kesici etki ya da depresyon ve stresin azaltılması gibi etkilere de sahip olduğu düşünülür.

Yasemin çiçeğinden özenli yöntemler ile elde edilen bu özel yağın bilinen bir çok yararı vardır. Bu yararlar şu şekilde çeşitlendirilebilir:

•             Yasemin yağı faydalarından biri canlandırıcı etkisidir. İçerisinde yer alan etkili koku esansları depresyonda olan kişilerin tedavi süreçlerine yardımcı olabilir. Canlandırıcı etkisi sayesinde harekete geçmeyi kolaylaştırır ve kötü düşüncelerin zihinden atılmasına yardımcı olabilir.

•             Kokusu sayesinde serotonin adı verilen hormonunun üretilmesini de destekler. Bu hormonların üretimini desteklemesi sayesinde mutluluk hissinin oluşmasına katkı sağlayabilir. Böylelikle enerjik hissetme ve pozitif ruh halinin artmasına katkıda bulunabilir. Aynı zamanda serotonin hormonunun artırılmasına yardımcı olması sayesinde çeşitli psikolojik rahatsızlıkların tedavi sürecine olumlu katkıda bulunabilir.

•             Yasemin yağı, çeşitli bakteri ve mikroplara karşı korunmaya da yardımcı olabilir. Mikrop ve bakterilerin yayılma ve çoğalmasını engellediği ile bilinir ve dezenfektan olarak da kullanılabilir.

•             Antiseptik özelliği de bulunan ürün çeşitli enfeksiyonların tedavi sürecini hızlandırabilir. Solunduğunda solunum yolu enfeksiyonlarının giderilmesine katkı sağlayabilir,nefes almanın kolaylaştırılmasına yardımcı olabilir.

•             Sakinleştirici etki de yasemin yağı faydaları arasında yer alır. Oluşan sakinleştirici etki,uyku sorunlarının giderilmesine ve stres yönetiminin kolaylaştırılmasına yardımcı olabilir. Bundan kaynaklı olarak uyku sorunları yaşayan kişiler tarafından yastık ya da yatağa belirli miktarda ürün dökülerek uyuma yöntemi kullanılır.

•             Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan spazm ve ağrıların giderilmesinde de yardımcı olarak kullanılır. Vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan spazm için öz, bölge üzerine yayılır ve hafif hareketler ile masaj yapılır. Spazmların geçmesini hızlandıran ürün, tek başına yeterli olmayabilir. Sıklıkla tekrar eden spazmlar ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Bundan kaynaklı doktor muayenesine gidilmesi önerilir.

•             Doğum süreci yaklaşan kişiler tarafından da ürün tercih edilir.Doğum sürecinin yaklaşması ile oluşan ağrıların ya da krampların rahatlatılmasına yardımcı olabilir.

Yasemin yağı faydaları, her kişide aynı etkiye ulaşmayabilir. Bazı kişilerde kısa sürede etkili sonuca ulaşılabilirken diğerlerinde uzun süre kullanım çözüme ulaşmayı sağlayabilir. Aynı zamanda bitkisel yağ ile hastalıkların kesin çözümü ya da tedavisi mümkün değildir. Yasemin yağı faydaları ile çeşitli rahatsızlıkların ağrısı ya da iyileşme sürecine olumlu etkide bulunabilir.

Yasemin Yağı Saça Faydaları

Özel teknikler ile elde edilen yağ; psikolojik ve sakinleştirici etkileri ile beraber saç sağlığının korunmasına da yardımcı olur. Saç için sağladığı yararlar ise şu şekilde sıralanabilir.

•             Yasemin yağı, içeriği sayesinde saç köklerinin gelişip güçlenmesine yardımcı olur. Köklerin güçlenmesini sağlaması sonucunda bazı kişilerin dökülme sorunlarının giderilmesine de katkı sağlayabilir.

•             Saç köklerinin güçlenmesini destekleyen ürün, kırılma probleminin de giderilmesine yardımcı olur. Saç uç ve boylarında oluşan kırılma ya da iki uçluluk gibi sorunların giderilmesinde de sıklıkla kullanılır.

•             Bitki özü, saç derisinin beslenmesine de katkıda bulunur. Saç derisinde oluşan kuruluk sorununun giderilmesine yardımcı olarak deri üzerinde oluşan döküntü ya da kaşıntı gibi bazı sorunların giderilmesine de olumlu bir etkiye sahiptir.

•             Nemlendirme özelliği de yasemin yağı saça faydaları arasında yer alır. Nem ihtiyacının karşılanması amacıyla sıklıkla tercih edilir. İhtiyaç duyulan nemin karşılanmasını sağlayarak kabarıklık ya da elektriklenme gibi bazı sorunların giderilmesine de yardımcı olur.

•             Ürün, hem parlaklık hem de yumuşatma etkisine sahiptir. Bu etki sayesinde maske, şampuan ya da bakım kremleri içerisinde de kullanılabilir. Aynı zamanda saçta etkileyici bir koku da bırakabilir. Koku özelliği sayesinde bazı kişiler tarafından serum olarak ya da saç şekillendirme köpüğü ile aynı işlevler için tercih edilir. Saç şekillendirme köpüğünün sabitleme etkisi ürün ile elde edilebilir.

•             Yasemin yağı saça faydalarından biri de renk koruma özelliğidir. Güneş gibi hava koşulları ya da tuzlu deniz suyu doğal saç renginde bazı değişiklikler oluşmasına neden olabilir. Kızılı anımsatan ya da daha açık tonların yansımalarını oluşturan bu etkiler rahatsız edici olabilir. Bu renk geçişlerinin önüne geçebilmek adına yasemin yağından yararlanabilirsiniz.

•             Ürün, antiseptik özelliği ile bilir. Bu özellik, saç derisinde de kullanılabilir. Saç derisinde oluşan mikrop ya da bakterilerin temizlenmesi için kullanılabilir. Aynı zamanda çeşitli zararlıların saç derisinde üremesi, oluşması ya da yayılmasının önüne geçilmesine de katkı sağlayabilir.

Yasemin Yağı Cilde Faydaları

Yasemin yağı, uçucu etkiye sahiptir. Bu etki sayesinde kullanım kolaylığı sağlarken cilde faydaları sonucunda bakım rutinlerinde sıklıkla kullanılır. Bakım rutinine dahil edilen yasemin yağının yüze faydaları ise şu şekilde çeşitlendirilebilir:

•             Cilt bariyerine zarar veren ya da çeşitli sorunlar ile karşılaşmaya neden olan serbest radikallere karşı sıklıkla kullanılır. Bu özelliği sayesinde sağlıklı bir cilde kavuşmayı sağlayan adımlardan biridir.

•             Yaş alma ile beraber yüzde bazı kırışıklıklar ya da ince çizgiler oluşabilir. Bu çizgilerin giderilebilmesi ya da azaltılabilmesi için tercih edilir. Düzenli kullanım ile beraber ciltte oluşan ilk çizgilerin onarılmasına yardımcı olmak da yasemin yağının yüze faydaları arasında yer alır. Uzun süre var olan çizgilerin azaltılmasına da katkı sağlayabilir.

•             Yasemin yağı cilde faydaları; kuru ciltleri nemlendirme, yenileme ve kırışıklık etkisini azaltma olarak sayılabilir. Aynı zamanda cilt yüzeyinin tazelenmesi ve yenilenmesine de yardımcı olur.

Yasemin Yağı Nasıl Kullanılır?

Yasemin yağı, kullanılacak olan bölgeye bağlı olarak farklı yöntemler ile kullanılabilir. Masaj amacıyla kullanılmak istendiğinde avuç içerisine bir miktar ürün alınır. Alınan ürün, el içerisinde ısıtıldıktan sonra ağrıyan bölgeye sürülür. Ardından yuvarlak hareketler ile masaj yapılır.

Saç için kullanımı ise saç dip kısımlarına maske olarak ya da bakım ürünlerinin içerisine eklenerek kullanılabilir. Maske yöntemi için saç diplerine bir fırça yardımı ile sürülür. Belirli bir süre beklendikten sonra yıkama aşamasına geçilir ve rutin saç bakımı yapılır.

Cilt için kullanımı ise masaj yöntemine benzerdir. Temizlenen cilt yüzeyine belirli miktarda ürün uygulanır. Uygulama sadece leke sorunu olan bölgelere yapılabileceği gibi tüm yüze de uygulanabilir. Uygulama sonrasında yüzün temizlenmesi ve nemlendirilmesi de gerekir.

Yasemin Yağı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YASEMİN YAĞI NASIL KOKAR?

Yasemin yağı, çiçeksi bir kokuya sahiptir. Yasemin çiçeğini anımsatan koku, hafif tatlı bir notaya da sahiptir. Bu sayede zarif ve iz bırakan bir etkiye sahiptir. Bazı ürünler içerisine farklı notalar da eklenebilir. Eklenen bu notalar, farklı çiçeklerden elde edilir. Kullanılan esanslar farklı çiçeklerden elde ediliyor olsa da yasemin yağı kokusunun tamamlanmasına yardımcı olur.

YASEMİN YAĞI NASIL KULLANILIR?

Yasemin yağının kullanımı uygulama amacına bağlı olarak farklılık oluşturabilir. Ürün saç için uygulanacak ise bakım yağı yöntemi kullanılabilir. Duş almadan önce saç diplerine sürülebilir. Masaj yöntemi için ise bölge üzerine sürülür. Ardından ağrıyan bölgeye masaj yapılır. Cilt bakımı için yapılan uygulama da masaj yöntemine benzer. Temiz cilt üzerine ince bir tabak ürün uygulanır.

Kaynak: Medicalpark