Bitkisel kökenli su veya sütten üretilir. Sıvı yağ veya doğal tatlandırıcıların eklenmesini içeren seçenekler vardır. Orijinal tarif eski Hindistan'da ortaya çıkmıştır.

 

Erimiş altını anımsatan baharatlı bir aroması, zengin tadıyla parlak sarı rengi vardır. Normal sağlığı korumak ve gençliği korumak için etkili bir araç olarak değerlendirilir. Altın süt, dünya yıldızlarının uzun, doyumlu bir yaşamın destekçilerinin en yeni hobisidir.

 

Altın süt nedir ve altın sütün faydaları nelerdir? Şimdilik çok az insanın bildiği bu mucize içecek elbette yakında Türkiye’de moda olacak. Bu altın sütün faydaları renkli içeceğin iyileştirici gücü, her biri kendine has faydalı özelliklere sahip olan bir dizi baharattan gelir böylece birlikte güçlü bir iksire dönüşürler.

 

Hindistan'da zerdeçalın iyileştirici özellikleri birkaç bin yıldır bilinmektedir. Sağlığın korunmasına ilişkin geleneksel öğretiler, bu baharatın çok çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmasını önermektedir. Ayrıca Hindistan'da zerdeçal refahın sembolü olarak kabul edilir. Son birkaç yılda Amerikalı ve Avrupalı ??doktorlar ile bilim insanları zerdeçalın sihirli özelliklerinden bahsetmeye başladı.

 

Altın Sütün Vücuda Etkileri

Sinir sisteminin bozulmuş işleyişiyle ilişkili hastalıklarınız varsa, altın süt faydalarından yararlanmalısınız. Hormonal seviyelerin normalleşmesine yardımcı olduğu görülmüştür. Güçlü antioksidan özellikleri ile karakterize edilir, bu nedenle kilo vermek isteyen kişilerin diyetine dahil edilir. Yatmadan hemen önce tüketilmesi gelenekseldir, bu nedenle ürün daha iyi emilir, vücut üzerinde maksimum etkiye sahiptir. Çeşitli diyetlerle doğru beslenme sisteminize zerdeçalı dahil etmeye başlayabilirsiniz.

 

İnsan vücudunda harikalar yaratabilecek karışımlar hazırlayabilirsiniz. Bugünlerde bilinen bir hobi, altın süt hazırlamak ve buna dayalı şifalı çayla kahvedir. Burada çok az insan altın sütünü biliyor, ancak birçok Hollywood yıldızı, diğer dünya ünlüleri bu içeceği zaten günlük menülerine dahil etti. Süt rengini zerdeçaldan alır ancak bu karışımın içindeki tek madde zerdeçal değildir. Bu baharatların her ikisi de çok sağlıklı kabul edilir. Altın sütün ana maddeleri muhteşem beş baharattır. Bunlar zerdeçal, kakule, tarçın, zencefil, karabiber, diğer maddeler ise herhangi bir süt, bal ya da akçaağaç şurubu.

 

Altın Sütün Faydaları Nelerdir?

Birden çok altın süt faydaları bulunur. Peki altın sütün faydaları nelerdir?

 

Bağışıklığı güçlendirir. Altın sütteki her bir bileşen antiviral ve bakterisit etkiye sahiptir, iltihabı azaltır, böylece bağışıklık sistemini güçlendirir. Taze zencefilde bulunan maddeler bazı bakterilerin büyümesini engeller. Zencefil ekstraktının, solunum yolu hastalıklarının yaygın bir nedeni olan RSV (solunum sinsityal virüsü) virüsüyle mücadele edebildiği kanıtlanmıştır. Tarçındaki aktif madde olan sinnamaldehit bakterilerle savaşır.

Hafızayı ve konsantrasyonu geliştirir. Kurkumin, beyin kaynaklı nörotrofik faktör (BDNF) düzeylerini artırır. Düşük BDNF seviyeleri, özellikle Alzheimer hastalarında gözlenen beyindeki anormalliklerle ilişkilidir. Altın sütte bulunan zencefil konsantrasyonu artırır ve hafıza üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Çalışmalar tarçın bileşenlerinin Parkinson hastalığının semptomlarını azaltabildiğini göstermiştir.

 

Kalp sağlığını destekler. Tarçın, zencefil ve zerdeçalda dolayısıyla altın sütün temel bileşenlerinin her birinde, daha düşük kalp hastalığı riskiyle ilişkili maddeler bulunmuştur. Tarçın kötü kolesterol ve trigliserit değerlerini azaltır. Buna karşılık kurkumin, kan damarları astarının işleyişini iyileştirir. Uyku problemlerini ortadan kaldırır.

 

Altın süt faydalarından bir diğeri ise sindirimi iyileştirmesi. Zerdeçal safra üretimini artırarak sindirim sürecine olumlu etki yapar. Zerdeçalın ülseratif kolit ile ilişkili hastalıkların tekrarını önleyebileceğini öne süren çalışmalar da yapılmıştır. Kan basıncını normalleştirir. Kabızlık sorunu için yardımcıdır.

İnflamasyonu azaltır. Zencefil, zerdeçal, tarçın üçlüsü, kronik hastalıklarda önemli rol oynayan iltihabı bastırır. Bazı çalışmalar kurkuminin anti-inflamatuar etkilerinin geleneksel ilaçlarla karşılaştırılabileceğini öne sürmektedir. Bu baharat, osteoartrit ve romatoid artrit ile ilişkili eklem ağrısını hafifletir.

 

Altın süt çocuklara soğuk algınlığı ya da boğaz ağrısı durumunda verilebilir. Ateşi düşürmeye ve kuru öksürüğü hafifletmeye yardımcı olacaktır. Kadınlar da bu içecekten faydalanır. Ciltte gözle görülür değişiklikler yaratır. Yağ bezlerinin işleyişini normalleştirir ve cildi iyileştirir. Zerdeçal eklenmiş altın süt menstruasyon dönemlerinde kadınlara yardımcı olur. Ağrıyı azaltır ayrıca rahatlatıcı etkisi vardır.

Altın Sütün Yan Etkileri Nelerdir?

Altın süt faydaları, mide asiditesi yüksek olan hamile kadınlar (en azından ilk trimesterde) ve emziren anneler tarafından içilmemelidir. Kan pıhtılaşmanız zayıfsa, bu içeceği içmeyi de bırakmanız gerekecektir. Zerdeçal ile bazı ilaçları alırken dikkatli olmanız gerekir. Etkilerini artırabilir, böylece hipertansif hastalarda kan basıncı keskin bir şekilde düşer, şeker hastalarında kan şekeri seviyeleri düşer. Safra taşı olan kişiler de altın süt almaktan kaçınmalıdır. Sindirim sistemleri pek çok baharatla baş edemediğinden üç yaşın altındaki çocuklara bu süt verilmemelidir.

 

Daha büyük çocuklara küçük porsiyonlar verilmeli ve reaksiyonları izlenmelidir. Zerdeçal aromalı sütü doğru şekilde içmeniz gerekiyor. Dozu aşamazsınız veya içeceği alma rejimini değiştiremezsiniz. Altın süt içerken susuzluk hissinin artabileceğini belirtelim. Bu durumda, gerektiği kadar su tüketilmesi tavsiye edilir. Bu sütü içme konusunda herhangi bir şüpheniz varsa ya da sütün içerisindeki herhangi bir maddeye karşı hassasiyetiniz varsa doktorunuza danışmalısınız.

 

Altın Süt Nasıl Yapılır?

Altın süt faydaları için yalnızca yüksek kaliteli ürünler kullanılmalı. Laktoz intoleransınız varsa badem veya soya sütü gibi diğer sütleri de seçebilirsiniz. İnek sütü kullanarak sütü hazırlamak elbette daha sağlıklıdır. Taze zerdeçal kullanabilirsiniz. Hava geçirmez ambalajlardaki baharatları tercih edin. İlk önce zerdeçaldan bir macun yapmalısınız. Bunu yapmak için on çay kaşığı baharat ve bir çay kaşığı öğütülmüş karabiberi karıştırın. Oldukça baharatlı bir tada sahip bir altın süt faydaları istemiyorsanız karabiberi daha küçük miktarlarda kullanabilirsiniz.

 

Ancak altın sütün etkisini arttırdığı için karabiberi tariften tamamen çıkarmaya gerek yoktur. Ölçülü miktarda zerdeçal ve zencefili bir tencereye dökün, üzerine kaynamış su ekleyin. Yarım bardak kadar su yeterli olacaktır. Kabı kısık ateşe yerleştirin ve yoğun olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ortaya çıkan macun yaklaşık otuz gün saklanabilir. Bir bardak süte, elde edilen bir çay kaşığı karışımı ve biraz bitkisel yağ ekleyin. Her şeyi iyice karıştırın ve ocakta ısıtın. Tadını iyileştirmek için içeceğe biraz bal ekleyebilirsiniz.

 

Altın Süt Hakkında Sık Sorulan Sorular

ALTIN SÜT KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR MU?

Kilo vermeye yardımcı olduğu bilinen altın süt diyet listelerinde yer bulabilir. İçinde bulunan zerdeçal ve zencefil sayesinde altın süt ile kilo probleminiz varsa beslenme uzmanı bilgisinde kullanabilirsiniz. İçindeki tarçınla süt sayesinde kan şekerini dengeleyerek tatlı isteğini de yok ediyor. Kilo vermek isteyen kişilerin yaş gibi etkenlere bağlı olarak altın süt ile obezite sorunu yaşayan kişilere yardımcı bir besin olarak takviye olarak tavsiye edilir.

 

ALTIN SÜT SİVİLCELERE İYİ GELİR Mİ?

Altın süt, içerisindeki kurkumin sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlar. Vücudu toksinlerden arındırırken cilde iyi gelmesinin yanı sıra, akne görünümünü ve sivilceleri azaltmaya katkı sağlar. Hormonların daha düzenli çalışmasına da destek oluyor. Karaciğer yağlanmasının önüne geçmekle kalmayıp karaciğer yağlanması problemi olanların da tedavisine katkı sağlıyor. Hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt hastalıklarını minimuma indirdiğinden bahsedilir.

 

ALTIN SÜT SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELİR Mİ?

İçerisindeki doğal malzemeler sayesinde Altın süt bağışıklığı güçlendirme etkilidir. Zencefil, virüs ile bakterilerin büyümesini engeller. Kalp sağlığı ile sindirim sistemini güçlendiren altın süt besleyici bir içecek olarak tüketildiğinde grip, nezle gibi hastalıkların virüslerini baskılayarak vücudu daha dirençli tutmaya yardımcı olur. Bağışıklığı güçlendirerek soğuk algınlığının da minimum seviyede atlatılmasına yardımcı olur.

 Kaynak: Medicalpark