Çanakkale’de bulunan, yataklı servisi bulunan devlet hastanelerinin mesai saatlerinin, yarım saat öne çekilerek 08.00-16.00 olarak düzenlenmesine Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi’nden tepki geldi.
Mesai saatlerinin, yarım saat öne çekilerek 08.00-16.00 olarak düzenlenmesine tepki gösteren Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Özen, “Çanakkale’de Valilik Makamı onayı ile tüm kamu kurumlarının mesai Saatleri 08.30 da başlarken 24 saat hizmet esası ile çalışan devlet hastanesinin mesaisinin 08.00 çekilmesini anlamak zor. Milli Eğitim Müdürlüğü okulların başlama saatini 08.45 olarak duyurmuşken hastane çalışanlarının mesaisinin erkene çekilmesi çocuklu aileleri zorda bırakacaktır, bu kadar duyarsız olmamak gerek” dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, yataklı servislerde hasta kontrolü yapacak doktorların poliklinik hizmetini 09.00’da başlatması, ilçelerden gelen hastaların erken saatte muayenelerine başlanması, gün içinde tahlillerin çıkabilmesi için düzenleme yapıldığı, anne olan personelin dilekçe ile mesaiye bir saat geç başlayabileceği öğrenildi.
“BU KADAR DUYARSIZ OLMAMAK GEREK”
Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Özen, “Çanakkale güneşin en son doğduğu en son battığı il. Yaz saati uygulaması kalkınca, 2017 yılında Valilin oluru ile mesai saatleri 08.30 olarak belirlenmişti. Devlet Hastanesi mesai saatleri de 08,30-16.30 oldu. Çanakkale’de Valilik Makamı onayı ile tüm kamu kurumlarının mesai Saatleri 08.30 da başlarken 24 saat hizmet esası ile çalışan devlet hastanesinin mesaisinin 08.00 çekilmesini anlamak zor. Milli Eğitim Müdürlüğü okulların başlama saatini 08.45 olarak duyurmuşken hastane çalışanlarının mesaisinin erkene çekilmesi çocuklu aileleri zorda bırakacaktır, bu kadar duyarsız olmamak gerek. Ayrıca vatandaşımıza verilen hizmetin aksamaması ve zamanında verilmesi için gerekli düzenleme ve takibin yapılması zor olmasa gerek” dedi.
ANNE OLAN PERSONEL ÇOCUĞUNU NEREYE BIRAKACAK?
Dilekçe vererek mesaiye bir saat geç başlanmasını da uygun bulmayan Başkan Özen, “Esenler’de oturan bir kadın çalışanı düşünün. Halk otobüsü ile işe gittiğini varsayarsak, en geç 07.15’te otobüse binmiş olması lazım. Şimdi bu anne, 08.45’de derse başlayacak çocuğu 07.00’da okul bahçesine mi bıraksın. Anne olan personelin dilekçe ile mesai saatine bir saat geç başlayabileceği mesajı, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilmiş. Bu mesajı almayan personel olduğu gibi, bu durum, sağlık hizmeti veren bir kurumda mesai birliğini ortadan kaldırır. En azından eğitim öğretim döneminde eski saat uygulamasına devam edilse idi, yaz aylarında yine 08.00 olsa idi. ” dedi.
Dilek Akşen