Başarılı ve istikrarlı sosyal sorumluluk projeleri ile fark yaratan OPET,  ülkemizin birbirinden güzel köşelerinden Çukurova, Doğu Anadolu, Trakya, Orta Anadolu ve Ege Bölgesi’nden gelen bayilerini şanlı tarihimizin dönüm noktasının yaşandığı Çanakkale’de ağırladı.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan’da OPET tarafından 2006 yılında başlatılan ve tarihimizin en önemli sayfalarının yazıldığı Gelibolu topraklarında 13 yıldır devam eden “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında Eceabat ilçemiz ile sekiz köy, 57. Alay Şehitliği ve Akbaş Şehitliği rehabilite edilmiş, yeni bir çehreye kavuşturulmuştur.

Çanakkale’ye olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen OPET ile Valiliğimiz arasında 2017 yılında gerçekleştirilen “Troya Projesi-Troya Tarihi Milli Parkı Rehabilitasyon Çalışmaları Protokolüyle 2018 Troya yılında yapılan rehabilitasyon ve yenileme çalışmaları sonrası Tevfikiye Köyü, Troya dönemini yaşatan binaları ve figürleri ile tarihi ve mitolojik bir kimlik kazanarak Arkeo Köye dönüştürülmüştür.
 
OPET tarafından “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında rehabilitasyon ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Gelibolu Tarihi Yarımada ile Arkeo Köy Tevfikiye Köyü Türkiye’nin dört bir yanından gelen Opet bayileri tarafından ziyaret edildi.  İki gün süren ziyaretlerin ardından düzenlenen Programa; Vali Orhan TAVLI, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve bayi yöneticileri katıldı.
 
Programda; Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından, OPET Tarihe Saygı Projesi kapsamında Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, tarihe yakışır bir görünüme kavuşması için, Çanakkale Savaşları’nın geçtiği bölgede gerçekleştirilen rehabilitasyon ve restorasyon çalışmaları ile,  Çanakkale halkının tarih, kültür, turizm açısından kalkınma ve ekonomik olarak gelişiminin her öğesini içinde barındıran, Troya dönemi konseptine göre yenilenen ve rehabilite edilen Arkeoköy-Tevfikiye Köyü’nün tanıtım filmleri izlendi.
Kurulduğu günden bu yana eğitime, sağlığa, çevreye ve tarihi değerlere sahip çıkarak daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunma vizyonuyla çalışan, Tarihe Saygı Projesi kapsamında desteğini hiçbir zaman Çanakkale’den esirgemeyen OPET Petrolcülük Anonim Şirketi Yönetim Kurulu kurucu üyesi Nurten ÖZTÜRK Hanımefendi’ye ve OPET ailesinin kıymetli üyelerine ilimize kazandırdıkları değerler ve Troya Tarihi Milli Parkındaki 6 Köyde yürütülen ihya çalışmaları için Çanakkale Valiliği olarak teşekkür ediyoruz.
 
Haber Merkezi