Devlet memurluğu devletin bir birimi olup, devleti temsil etme görevidir.
- Devlet memurluğu devletin bir birimi olup, devleti temsil etme görevidir.
- Çocukluğumda büyükler konuşurlardı. Uzunköprü’ye Dr. Şahap bey gelmiş kahve önünden geçerken yaşlı insanlar bile ayağa kalkıp aynen Kaymakamı, Savcısı, Hakimi olsun saygılarını arz ediyorlarmış. Babam mahalle bakkalı bir gün ilçe Müftüsü Emin efendi şu parayı al bana kasaptan et veya kıyma al ben ikindiden sonra dönüşte alırım demiş. Arada bana böyle görevler veriyordu. İlçe Müftülüğü’de çarşıda kasaplar sokağına yakın merak ettim. Bir gün Müftü beye sakın yanlış anlamayın ben bu görevi zevkle yapıyorum. Siz orada daha yakınsınız nedenini öğreneyim dedim. Bana dediki bir iki defa et almak istedim. Saygılarından para almak istemiyorlar. En iyi yerinden ve fazla fazla vermek istiyorlar. Sen sıradan bir vatandaş herkese ne ise öyle düşündüm demiş. Tamam Müftü Bey şimdi çok güzel aydınlandım sağ olun.
- Ben 1966 yılında İmros (1972 yılında G. Ada oldu) sağlık merkezine Valilik onayı ile atandım. Tam bir devlet otoritesi saygısı vardı. Daireler arası tam bir saygı havası vardı. Öyle rapor alayım, mazeret izni kullanayım ayıp sayılırdı. Tedavi giderleri ödeneği yok sayılırdı. Öyle bir şey oldu mu Bakanlığa gönderirdik. Bakanlık tahakkukunu yapar parasını gönderirdi.
- Şimdilerde bakıyorum pandemi dolayısıyla basın açıklaması yapan yapana. Özlük haklarımız iyileştirilmeli ek ödemeler yapılmalı hastalıkla savaşıyoruz gibi.
- Tamam çok haklısınız ama sizler bu görevleri kabul ederken şöyle olursa veya böyle olursa gibi devletle pazarlık mı yapmışsın gibi. Seni kimse zorlamamış kendi isteğinle bu görevi kabul etmişsin. Şimdi böyle bir durum var diye niye isyan ediyorsun. Devletine karşı geliyorsun. 1978 yılı Temmuz ayında TAM GÜN YASASI diye bir yasa çıkarıldı. Maaşların haricinde doktor kökenlilere ve yardımcı sağlık personeline maaş harici taban aylığı olarak mesela 1000 diyelim Çanakkale merkezde 4x1000=4000 Gökçeada merkez 6x1000=6000 Gökçeada açık cezaevi 9x1000=9000 nöbetlerde yevmiye bayram ve tatillerde 2 kat yevmiye doktorlar her çağrıda iki kat yevmiye. Mal Müdürlüğü’nde müdür beyi beklerken imza için bordrolarımıza bakardık mutemetler olarak Kaymakam, Savcı, Hakim 14 bin lira civarında alırken ben 8 bin 10 yıllık bir kırmızı şeritli lise muadili hemşire 22 bin lira alıyordu. Doktor Hükümet Tabibi tedavi için çağrıldığında çağrılar geziler vs için 30 bin lirayı geçiyordu. Sonra bu yasa donduruldu. Doktor kökenlilerde hala devam ettiğini biliyorum. Kimse hakkına razı olmuyor görüntüsü var.