Korona salgını işsizlere yaradı maşallah.
Korona salgını işsizlere yaradı maşallah. 2019 yılı şubat ayında damat Bakan, yıl sonuna kadar iki buçuk milyon gencimize istihdam yaratacağız demişti. Sözünü tuttu ve ardından 100 günlük projeleri de hayata geçirerek yüzbinlerce gencimize istihdam yarattı. Ardından bir milyon gence bilişim sektöründe iş buldu. Bu da güçlü bir projeydi. Kariyer programlarıyla birlikte milyonlarca genç işine kavuştu.
Korona salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, sokağa çıkma yasakları, lokanta, kafe, kahvehane, berber ve kuaförler başta olmak üzere bütün esnaf ve sanatkârın işyerlerine kapanma geldi. Hiç kimse işçi çıkarmadı. Devletle birlikte herkesin maaşı ve kirası tıkır tıkır ödendi. Üstüne üstlük paket servislerin başlamasıyla birlikte motosiklete binmesini bilen milyonlarca gencimiz iş buldu. İşsizlik sorunu bir anda çözülüverdi.
Sanayi ve hizmet sektöründe korona tedbirleri kapsamında büyük yatırımlar gerçekleşti. Turizm sektörü altın yıllarını yaşamaya başladı. Oteller, moteller, kampingler, pansiyonlar başta olmak üzere turizmin bütün sektörleri yüzbinlerce gencimize istihdam yaratı. Büyük yatırımlar yaparak kimseyi açıkta bırakmadılar.
Ulaşım sektörü korona tedbirleri kapsamında seyahat kısıtlamalarına rağmen, otobüs filolarını ikiye katlayarak istihdam yarattılar. Seyahat yasağına rağmen ek seferler düzenleyerek talepleri ancak karşılayabildiler.
Tiyatrolar, sinemalar, gazinolar salgın nedeniyle karantina tedbirleri kapsamında kapalı gişe oynadı. Sanatçılar özel uçaklarıyla konserlerine zor yetiştiler. Koşuşturmaktan bir hal oldular. Konser ve gösteri etkinlikleri normal zamanlardakinin üç katına çıktı. Sanatçılar kervanına binlerce genç sanatçı katılmak zorunda kaldı.
Türkiye’nin en güzide kurumlarından olan Türkiye İstatistik Kurumu, kısa adıyla TÜİK, eski adıyla Devlet İstatistik Enstitüsü, kısa adıyla DİE, işsizliğin nasıl azaldığını, ayan beyan ortaya koyuverdi. İşsizlik rakamlarında sert bir düşüş yaşandığını, grafikteki işsizlik eğrisinin adeta yere çakıldığını duyurdu.
Memlekette insan aklıyla dalga geçmek moda haline geldi. İşsizlik rakamları üç puan birden geriledi derken aynaya bakmasını bilmeyen uzman görünümlü sahtekârlar memleketin geleceğiyle de oynuyorlar.
Bir ülkenin istatistik göstergeleri gelecek için yapılan projelere temel teşkil eder. Rakamlar ne kadar gerçekçi ise, memleketin geleceğini o kadar sağlıklı planlarsınız. Aksi halde çarpıtılmış rakamlardan yola çıkarsanız duvara toslarsınız. Duvara toslamakla kalmaz, bütün sermaye ve emekleriniz de boşa gider.
Öteden beri gıda fiyatlarıyla oynayıp, enflasyonu düşük göstermek için olmadık sahtekârlıklara başvuran istatistik düzenleyicileri hem devletin maaşını alıyorlar hem de memleketin gerçeklerini saptırıyorlar. Devlete iki kere zarar veriyorlar. Özel sektörde olsalar ertesi günü kapının önüne koyarlar bu rakam çarpıtanları.
İşsiz kaldığı için intihar eden sanatçılarımız oldu. İşsiz kaldığı için cebindeki 12 lirasını eşine bırakıp hayatına son verenler oldu. TÜİK de işsizlik rakamları yere çaktı. Yazıklar olsun.