Sayın Ziraat Fakültesi Profesörlerinden Sn. Harun Baytekin’e çok büyük saygı duyuyorum
1-Sayın Ziraat Fakültesi Profesörlerinden Sn. Harun Baytekin’e çok büyük saygı duyuyorum kendisi ile 2006 yılında eski meslekler araştırılıyor programında tanışmış olup o zaman Kanal 17 Mahalli T.V. de ilgisi tarafından “TEBBAĞLIK” ve diğer meslekler : Gelişen Teknolojiye yenik düşen meslekler adı altında Nalbantlık ,Mutaflık, Debbağlık , v.s. hakkında program yaptık.
2-Benim de bu köşe yazarlığıma çok büyük katkısı olmuştur. Köşesinde evvela Necdet Kurt ağabeyin anılarında bazı unutulmuş anıları da meydana çıkarıyor diye daha sonra, bir şey sormak için hemen İşte Çanakkale gazetesine uğradım. Ben ne bilirim Sayın Yazı İşleri Müdürü Mine Tarım Hanım beni havadan kaptı ayaklarımın üstüne düştüğümde eyvah 7 Temmuz 2020 tarihinden beri buradayım. Zincirsiz bağladılar “Hadi Git Gidebilirsen “dediler Eh hala buradayım. Ne kadar zorlasam da nafile.
3-Sayın Harun Beyin en büyük özelliği her konuyu yerinde inceleyip araştırıyor öyle sorular soruyor ki izleyicileri de aydınlatmış oluyor. Çiftçi – Tarım programı yapan T.V. kanallarında bir bakıyorsun TRÜF Mantarı uzmanı ile bir bakıyorsun zeytinle zeytincilerle , bir bakıyorsun “TAHİR OVA IRKI SÜRÜ” sahibi ile her türlü konuyu en ince noktasına kadar belgesel niteliğinde soruyor ,inceliyor ,artı ve eksilerini izliyoruz.
4-TAHİROVA :Gerçek hikayesini daha henüz askere gitmemişken 1960 ‘ lı yıllardı Ezine de bir tanıdık aile misafirliğe gelmiş idi. Biga’lılar anlatıyor Tahir ova denilen yer Biga ‘dan sonra tam Gönen’e sapılan yere yakın Bursa yolu üzerinde sol tarafta kalan o zaman üzerinde su durup bataklık , sivri sinekten geçilmeyen ve ekilip dikilmeyen bir yer iken “ALMAN” lar burayı 20 yıllığına yap-işlet – devret adı altında işletmek üzere bataklığı kurutup o rayı mazot döküp döküp yakmışlar daha sonra gerekli laboratuvar incelemeleri sonucu hangi cins gübre, mineral v.s. lazım ekip dikmeye başlamışlar. Çok büyük verim almaya başlamışlar. Anlatan kişi ona sınırda olan tarlalar nerede onun dörtte birini de alamıyormuş. Ayrıca artık ne türlü işlemler kullandılar. Türkiye Cumhuriyeti Hayvancılığına “TAHİROVA IRKI” adı alında ET, SÜT, yapağısının daha kaliteli olduğuna dair bir koyun ırkının geliştiğini velhasıl Ziraat fakültelerimizin son derece araştırma , geliştirme (AR-G) son derece başarılı geçmesi sayesinde hala en kaliteli taze üzüm yiyoruz bir bakıyorsun insan boyunu çok aşmış yeni cins mısır sayesinde birim alanından çok yüksek verim alıp ayrıca salaş yapıp hayvan yemi olarak merak ettim sordum Kavak mantarı Gökçeada’da tanıdık bir Rum kesilen kavak ağaçlarında türeyen kavak mantarını tanıtmıştı da pazarda mantarı satana sordum nasıl üretiliyor. Kavak ağaçlarını talaş yapıp üretiliyormuş. Sorarsın işine gelmedi mi bilmem. Bilmem derler ama menfaat olunca bilenlere selam olsun.