Efendim şöyle mis kokulu mutlu Cumartesi günü dileklerimle bugün beğenmediğimiz bir davranışımızı nasıl değiştirebiliriz?

Efendim şöyle mis kokulu mutlu Cumartesi günü dileklerimle bugün beğenmediğimiz bir davranışımızı nasıl değiştirebiliriz? konusunda bir yazı yazmak istedim çünkü hepimizin beğenmediği ve hayatımızı alt üst eden davranışı var.
Hepimizin alışkanlıkları var Bazen bu alışkanlıklarımız bizim hayatımızın akışına engel olabilir. O halde bunu değiştirmemiz gerekmez mi? Memnunsak gayet güzel, devam ama değiştirmek istediklerimiz için konuşabiliriz?
Kendi alışkanlıklarımızı kendimiz yaparız, düşüncelerimizi tekrarlaya tekrarlaya bakarız alışkanlık haline gelmiş. Ama bunları değiştirmemiz tabii ki de de mümkün. Kötü bir alışkanlıktan vazgeçmek veya yeni bir alışkanlık başlatmak baş belası olabilir. Çok çaba, tutarlılık ve zaman gerektirir. Bu "alışkanlık biriktirme" tüyosu oyunun kurallarını değiştiriyor. Alışkanlık istifleme, sizi takip etmenin en iyi yoludur.
Alışkanlıklarımızı değiştirmenin en kolay 3 kolay adımı;
1.Oluşturmak istediğiniz yeni bir alışkanlık seçin.
2. Her gün otomatik olarak yaptığınız mevcut alışkanlıklarınızdan birini seçin.
3. Onları bir araya toplayın. Her gün yeni alışkanlığınızı mevcut alışkanlığınızdan hemen sonra yapın.
Şahsen, telefonumdan daha fazla kendime zaman ayırmaya çalışıyorum.
Çünkü her şeyi telefonumdan yapıyorum örneğin size sevgiyle yazdığım bu köşe yazılarımı, her gün sabah saat 6 gibi okuduğum kitaplarımı, sosyal medya paylaşımlarımı gibi gibi. Devamlı telefondayım anlayacağınız .Benimki mecburiyetten ama yine de bunu değiştirmek istersem bu da mümkün , örneğin yeni alışkanlık planım;
1. 5-4-3-2-1 alarmım çaldığında kalk.
2. Alarmı kapattıktan sonra telefonumu fişe takılı bırak.
3.Biraz kahve yap ve köpeğimi yürüyüşe çıkar, telefonum olmadan ama, alışkanlık şöyle bol yeşillikli kendime bir kahvaltı sofrası hazırlamak gibi. Bol yeşillik bol vitamin demek, bol canlılık demek hem de. Bu şekilde kendime yatırım da yapmış oluyorum bunu tekrarladığımızda hayırlı olsun yeni davranışınız diyebilirsiniz.
Peki, bugün hangi yeni alışkanlığı biriktirmeyi düşünürsünüz?
Güzel keyifli, mis kokulu bir bahardan cumartesi gününden kendinize sevdiklerinize, sevmediklerimize sevgiyle bakın efendim.
Selam ve sevgilerimle.
SİZİ SEVİYORUM, SİZİ SEVİYORUM, SİZİ SEVİYORUM