ZİHNİNİZİ BOŞALTMANIN YOLLARI
Bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü keyifle okuyabileceğiniz bir yazı dizisine başlıyoruz .
Konumuz bizimde ofisimizde oldukça sık başvurduğunuz bir yöntem olan ve son günlerde çok popüler bir konu olan Bilinçaltı temizliğini paylaşacağım
Bilinçaltı Temizliği ile sizde ilgilileniyorsanız Cumartesi günü Beyaz tv ‘de saat: 11 ‘de “İyiki varsın” programında ve Üniversite Tv ‘de saat 18 ‘de yayınlanacak “Mesleki gündem “ programlarında olan benim konuk olacak katıldığım programda detaylı olarak bu konuyu konuşacağız .
Şimdi gelin öncelikle zihnimizi boşaltmanın yollarını konuşalım;
Rahat bir uyku uymak ne kadar güzel değil mi ?
Peki siz ..
Uyumakta zorlanıyor musunuz?
Yatağa gittiğinizde zihninizin meşgul olduğunu mu hissediyorsunuz?
Yatağa girdiğinizde kafanızda bir şeyler çevirip duruyor musunuz?
Bazen zihnimizi serbest bırakıp özgürleştiremiyoruz ve bu bizi düşündüğümüzden daha fazla etkiliyor.
Dinlenme vücudumuz ve zihnimiz için çok önemlidir. Ancak ne kadar yorgun olursak olalım, iyi uyumak her zaman mümkün değildir. Kafanızda stresli düşünceler kalırsa, zihniniz hala bekleyen şeylerle meşgulse, dinlendirici bir uykunun tadını çıkarmanız zordur.
İyi uyumak ve dinlenmek için zihninizi meşgul eden tüm düşüncelerden arındırmalısınız.
Şimdi gelin hep birlikte dinlenmenize engel olan bu düşünceleri bir kenara bırakmanın bazı yollarını konuşalım ;
1. Düşüncelerinizin serbest bırakıldığını görselleştirin;
Yatağa girer girmez düşünceler size saldırırsa, kafanızdan nasıl çıktıklarını görselleştirmeye çalışın.gözlerinizi kapatın ve bunların ağzınızdan verdiğiniz nefesle çıktığını imgeleyin .
2. Zihni boşaltmak için meditasyon yapın
Düzenli meditasyonun daha iyi uyku ve daha sakin bir zihin gibi birçok faydası vardır. Günlük meditasyon yapmak, geceleri sizi rahatsız eden düşünceleri azaltmanıza yardımcı olacaktır. Ruhunuzu ve bedeninizi rahatlatmak için nefesinize konsantre olarak meditasyon yapın.
Dikkati nefes almaya odaklayarak, bizi işgal eden bu düşünceler bizden yavaşça uzaklaşacaklardır.
Kendimizi bu düşüncelerden uzaklaştırmayı öğrenmek, onlarla sağlıklı bir şekilde ilişki kurmamıza yardımcı olacak ve geceleri uyumamıza izin vermelerini sağlayacağız. Bu, zihni özgürleştirmeye yardımcı olacaktır.
3. Başka bir zamanı düşünmeye devam edeceğinize söz verin
Geceleri bize saldıran düşünceler, ilgi isteyen küçük çocuklar gibidir. Onlar gibi, düşünceler kalıcıdır. Sanki unutulmaktan ya da görmezden gelinmekten korkuyorlar. Ama onlara kaç kez verirsen ver, çözülebilecek şeyler devamlı olacaktır ;problemler, endişeler, şüpheler vb gibi
Yinelenen bir düşünceniz varsa, ertesi gün onunla ilgileneceğinize, onu unutmayacağınıza ve ona gerekli tüm dikkati vereceğinize söz verin. Bir sonraki noktada göreceğimiz şey, sözünüzü tutacağınızı açıkça belirtmenize de çok yardımcı olacaktır.
4. Düşüncelerinizi yazın
Bazen ertesi gün yapmanız gereken ve unutabileceğiniz kadar basit şeylerdir. Diğer zamanlarda, işle ilgili bir şey, başlamak istediğiniz bir proje fikri veya yapmak istediğiniz bir değişiklik olabilir. Aynı zamanda ifade etmeniz gereken bir duygu, başınıza gelen bir şey yüzünden hissettiğiniz bir acı da olabilir.
Yazmak sorunlarınızı çözmeyebilir, ancak zihninizin talebine düşünmeye biraz zaman ayırmanız, onu sakinleştirmeye ve stres atmanıza yardımcı olacaktır.
5. Yatmadan Öncelki
Alışkanlıklar ;
Okumak gibi bazı alışkanlıklar uyumamıza yardımcı olur. Okumak, düşüncelerimizi arındırmamıza, kafamızdan geçenleri unutmamıza yardımcı olur. Sık sık yapılırsa, yatakta okuma eylemi beyninize yatma saatinin yaklaştığını bildirerek uykuya dalmanıza yardımcı olur.
6. Mantralar
Mantra, zihin ve kurtuluş anlamına gelen Sanskritçe kökenli bir kelimedir. Bir mantra, bir hece, bir kelime, bir cümle veya okunduğunda ve tekrarlandığında kişiyi derin bir konsantrasyon durumuna götüren uzun bir metin olabilir. En güzel mantralardan biri . “Ben Sevgiyim” dir .
Dikkatle tekrarlamak, zihni devamlı tekrarlayan düşüncelerden ayırmamıza ve titreşiminizi yükseltmenize yardımcı olur .
Mantalar bilinçli olarak ve zihnin yönlendirilmiş dikkati ile söylendiğinde çok etkilidir. Ancak onları tekrarlamak yeterli değildir, anlamlarına konsantre olmak gerekir, ancak o zaman zihin etkin bir şekilde özgürleşecektir.