12 Haziran 2022 Pazar TON TV 19.30 Ana Haber bülteninde sayın ilimiz sağlık müdürü Sn. Op. Dr. Gökhan Baştürk tarafından Gökçeada Devlet Hastanesinde...

  1. 12 Haziran 2022 Pazar TON TV 19.30 Ana Haber bülteninde sayın ilimiz sağlık müdürü Sn. Op. Dr. Gökhan Baştürk tarafından Gökçeada Devlet Hastanesinde birçok branştaki hizmetlere ait doktorlar atanmış olduğunun açıklamasını yapmıştır. Yalnız beyin cerrahisi noksan olup ekip işi olduğundan o branşın olmadığını açıklıyordu.
  2. Gökçeada öyle enteresan bir yer ki sağlık teşkilatı görevlilerinin en son sürgün yeri ayrıca Milli Güvenlik Kurulumuzun her iki adanın gözbebeği olup, tayin olunacak üst düzey sağlık sınıfına da güvenlik soruşturmasından geçirilerek tayin edilmesi hususu yani en kalburüstü görevlilerle en kalbur altı kişilerin görevlendirildiği yer bende, hani her bir tren vagonlarında varya. Ara yerlerde tampon vazifesi gören tamponlar böyle bir durumda idare ediliyordu.
  3. Adamızın özelliği eczane olmayan yerlerde hükümet tabipleri ecza dolabı adı altında özel ilaç bulundurup eczane görevi yapıyordu. Bunlar harici 1966 yılında göreve baladım önce Rum doktorlar varmış. En son yıllarda adanın doktorluğunu yapan Dr. Dimitri Foka ’da  siyasi amaç üzere Konya’ya tayini çıkarılmış oda istifa edip serbest tabiplik yapıyordu. Ekseri arada yeni mezunlar tayin olup göreve başladığında askerlik görevleri çıkıp ayrılıyorlardı. Daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında protokol ile her devreden bir genel cerrahi mütehassısı görevlendirilerek adının acil durumları hizmeti esas alınıyordu. Bu da 1974 Kıbrıs Harbine kadar sürdü. Daha sonraları Türkiye’mizin birçok illerinden otuzar günlük rotasyon usulü genel cerrahi mütehassısları görevlendiriliyordu. Yalnız bir defaya mahsus olmak üzere bir Hüseyin Cahit Yalçın isimli genel cerrahi mütehassısı haricinde her hangi bir dâhiliye mütehassısı haricinde her hangi uzman doktor tayini olmamıştır. Ben 1991 yılı emekli olup ayrıldıktan sonra Devlet Hastanesi yapılmış olduğunu duydum. Tabi şartlar değişti ülkemizde kaç tıp fakültesi var bilmiyorum. Doktorlar bollaştı. İnşallah adamızın sağlık sorunları böylece hallolmuş olur. Acil vakalarda Kaymakamlık yazısı ile gemi görevlendiriliyordu. Fakat gemi personeli tarafından ambulans ücreti talep edilip hasta sahibinden tahsil ile gemiye ödeniyordu. Velhasıl karmakarışık durumlarda hasıl oluyordu.