2022 yılının ikinci yarısına girmeye 10 gün kala o kadar çok büyük gelişmeler oldu ki hangi birini saymaya sıraya koymaya doğrusu gücüm yetmiyor.

 

  1. En büyük gelişme Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası bir kilit noktası olduğudur. İleri düzeyde bulunan ülkelerce de değeri anlaşılmaktadır. En son 23 Haziran Perşembe günü yapılan PKK’nın TCMB’since politika faizinin yüzde on dörtte tutulması para piyasalarınca en küçük bir dalgalanmaya sebep olmamıştır. Bilhassa ekonomi kanallarında borsa, dövizde en küçük dalgalanma olmadı. Daha önceleri öyle büyük dalgalanmalar oluyordu ki spekülatörlerce dövizde Dolar ve Euro birbirlerine para ödemeden devrediliyor. Yükseltebildikleri kadar yükseltiyorlardı. Ayrıca en önemlisi acaba kaç kişi farkında ‘’İstanbul Finans Merkezi’’ resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Oğlum İstanbul’dan telefon ediyor. Bugün Galata Porta gittik. 3 adet modern yolcu gemisi bulunduğunu ve yaz boyunca 600 rezervasyon yapıldığını söylüyordu. Garanti Bankası sahibi Ferit Şahenk tarafından bu hale getirildiği ülkemizi bilhassa turistlik alanları doluluk oranlarının son derece artış haberleri ihracatımızın da her geçen gün artmış olduğu. Çukurova Z isimli kuyudan kaliteli petrol çıkarılacağı Battal Gazi ve bazı filmlerin Cüneyt Arkın’ın 85 yaşında vefat ettiği ve büyük bir törenle Teşvikiye Camiinden alınarak ebedi istirahatgahına defnedildiği ve ayrıca.
  2. Sayın İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaoğlu’nun cenazesi 24 Haziran Cuma günü Fatih Camiinde kılınan cenaze namazına Sayın Diyanet İşleri Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız, devlet erkanı bilhassa havadan çekilen görüntülerde çok büyük bir kalabalık trafik durduruldu ve Edirnekapı mezarlığına defnedildi. TV kanallarından yapılan İlahiyat Fakülteleri Öğretim üyelerince tam bir İslam alemi olup, İsmailağa camiinden vaazlar verdiği ve 93 yaşında vefat ettiği. Dinimize büyük hizmetler verdiğidir.
  3. Yorum: Son zamanlarda maalesef maneviyata, mukaddesiyata, yaşlılara karşı antipatik davranışlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ama 1273 yılında ölen Mevlana Celalettin Rumi her yıl 17 Aralık törenleri yapılmakta, Yunus Emre’nin o kadar yıl geçmesine rağmen hala din musikimizde ilahi ve kasideleri okunuyor. İstanbul’da Sadettin Kaynak,  İzmir’de Rahim Erkut’lu, Bekir Sıtkı Sezgin, Hri ve birçok hafız bestekârlarımızın eserleri mevcut olup TC kanunları öyle güçlüdür ki. Cumhuriyet Savcılarımızca en küçük bir tereddütte mahal olamaz. Her türlü normal düşüncelere selam olsun.