Efsane bir çarşamba gününden tüm okuyucularıma candan bir Selammmmmm..
Hayatımızda hep gülmeye, hep mutlu olmaya kodlanmayı düşünürüz. Oysaki yaşadığımız bazı olaylarda üzülmemiz, kızmamız, ağlamamız da gerekebilir bunlar bizi biz yapan özel duygularımızdır.
Danışanlarımda da gördüğüm bir durum var ki sizde kendinizden ya da etrafınızdan da biliyorsunuzdur zaten. Bir danışanımın asla insanların yanında ağlamam dediğini hatırlıyorum. Çünkü ağlamak zayıflık olarak görülür. Toplumumuzun genel olarak ağlamaya bakışı bu şekildedir.
Bu gün özellikle bu konuyu konuşmak isterim sizde isterseniz buyurun efendim;
Birçok kişi tarafından zayıflık belirtisi olarak görülen ağlamak aslında duyguları dengelemenin bir yoludur ve "ağlayanlar" genellikle hayal kırıklıkları ve üzüntülerle daha iyi başa çıkarlar. Toplumdaki her şeyin, duygularımız da dahil olmak üzere kabullenme "terazisi" vardır ve üzüntü, bastırılması gereken olumsuz bir duygu olarak sınıflandırır. Düşmüş omuzlar, üzgün bakışlar ve özellikle ağlamak gibi üzüntünün bedensel temsili zayıf ve güvensiz insanların özellikleri olarak görülür. Modern toplumun bir arada yaşama "standartlarına" göre, ideal her zaman mutlu, pozitif ve istekli olmaktır.
Bu arada, duygularımız böyle işlemiyor ve sık sık üzülüyoruz ya da sıkılıyoruz ve bununla nasıl başa çıkacağımıza bağlı olarak, sonunda böyle hissetmemiz normaldir. Çok ağlayan insanların duygusal dengesi daha iyidir. Üzgün olduklarında ağlayan insanlar kendilerinden emindirler ve ağlamak: kötü duyguları dışa vurmanın bir yolu olarak kullanırlar ve sakinleşene kadar akmasına izin verirler. Büyük duygusal zekaya sahip, kendilerini rahatsız eden şeyleri bastırmamak ve rahatlatmak gerektiğini bilirler.
Yapılan bilimsel çalışmalar duygularını bastıran ve ağlamakta zorlanan insanlarda astım, hipertansiyon ve kalp rahatsızlıkları gibi hastalıkları geliştirme olasılığının olduğunu kanıtlıyor.
Ağlamak aynı zamanda gerçek bir "ruh temizliği" gibi davranır, ağlamayı bitirdiğimizde, genellikle bazı şeyleri daha net görürüz ve hatta genellikle bir çeşit çözüm veya rahatlık hissederiz. Ağlamak beynimizdeki endorfin salgılamasına uyarır, böylece vücut için gerçek bir terapi olarak çalışır ve bastırılmadığında rahatlama hissi getirir. İlişkilerinde ağlayan kişilerin de daha samimi olduğu görülür. Kötü duygularla uğraşmaya, baskı olmadan üzüntü ile yüzleşmeye alışkın oldukları için, kabul edip etmedikleri konusunda dürüst olmaktan daha Özgür hissediyorlar. .
Ağlamak ile ilgili çok sevdiğim bir söz var efendim; Gözlerden yaş akmadıkça, gönüllerde gökkuşağı kalplerde de bayram olmaz.
Eeeee bende hayırlı bayramlar diliyorum herkese o haldeeeee…
Kendinize sevgi ve aşkla bakınız efendim
Selam ve sevgilerimle
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…
SİZİ SEVİYORUM…