Memleketin diyaneti nereden nereye geldi. Sen yedi sene İmam Hatipte, dört sene de İlahiyat Fakültesinde Arapça oku, yabancı dil sınavlarından yüksek not al, sonra Arapça sorulan soruyu anlama.
Kesin fetocularla birlikte soru çalmıştır. Yazıklar olsun. Vatan hainlerini övmekten de geri kalma.
Din işleri sağlıklı yürünüyor. Cumhuriyet düşmanlarının, arap sevicilerinin çiftliği haline geldi ne yazık ki. Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde kurulmuştur. İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurumdur.
Diyanet İşleri Başkanlığı bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 429 sayılı kanunla Başbakanlığa bağlı olarak kurulmuştur. 9 Temmuz 2018'de cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır.
Anayasanın 136. Maddesine göre, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirmektedir.
Türkiye’nin ilk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rıfat Börekçi’dir. 1860'ta Ankara'nın Beynam köyünde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra yükseköğrenim için İstanbul’a gitmiştir. Atıf Efendi'nin derslerine devam edip dini yüksek ilimleri tahsil ederek diploma almıştır.
İlk memuriyetine Ankara'daki Fazliye Medresesinde Öğretim Üyesi olarak başlamıştır. 10 Ekim 1898'de Ankara İstinaf Mahkemesi üyeliğine getirilmiştir. 1908 yılında Ankara Müftüsü olmuştur. Bir ara vekâleten Sivrihisar Kaymakamlığı yapmıştır. Aynı zamanda eğitimine devam etmiştir. 1918'de Süleymaniye Medresesinde büyük müderrislere verilen bir unvan payesi ile Bursa Müderrisi olmuştur.
1920 yılında İzmir Paye-i Mücerridi ve yine aynı yılda Mahreç Payesine layık görülmüştür. Göstermiş olduğu bu başarılarının bir mükâfatı olarak, 1920'de de her türlü devlet hizmetlerinde güzel işler görenlere iftihar ve imtiyazı mucip olmak üzere çıkarılan "Dördüncü Rütbeden Osmani Nişanı" ile ödüllendirilmiştir.
Milli Mücadele'de İngilizlerin güdümündeki Şeyhülislamın fetvasına karşı Ankara Fetvasını ilan etmiştir. Hazırladığı fetva 153 müftü tarafından imzalanarak dağıtılmıştır. Bunun üzerine 24 Nisan 1920 tarihinde padişah imzasıyla Ankara Müftülüğü görevinden alınmış, Milli Mücadeleye verdiği destekten dolayı idama mahkum edilmiştir.
23 Nisan 1920'de toplanan TBMM’e Muğla mebusu seçilmiştir. Bundan 7 ay sonra milletvekilliğinden istifa ederek Müftülük görevine geri dönmüştür.
4 Nisan 1924'te yeni kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilmiştir. Vefat edinceye, 5 Mart 1941 tarihine kadar bu görevde kalmıştır. Allah O’ndan ebediyen razı olsun.
Bir önceki Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, milyonluk Mercedes’iyle gündeme gelmiştir. Açılım sürecinde iktidara yaranmak için elinden geleni yapmıştır.
Son Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, 1980'de Sakarya İmam-Hatip Lisesi'nden, 1984'te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur. 1998'de doçent, 2004 yılında profesör unvanını almıştır. Feto terör örgütünün devletin içinde cirit oynadığı yıllarda, 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanmış ve 6 yıl bu görevi yürütmüştür. 2011 yılında fetö terör örgütü lideri firari Adil Öksüz’ün doktora tezinde jüri üyeliği yapmıştır.
İlk Diyanet İşleri Başkanımız Milli Mücadeleye verdiği destekten dolayı idama mahkûm olmuştur. Son diyanet işleri başkanı ise, Milli Mücadeleyi yerden yere vuran, Milli Mücadele kahramanlarına hakaret eden, keşke yunan kazansaydı söyleminin sahibini hastanede ziyaret ederek, milletimizi ve değerlerini rencide etmiştir. Nereden nereye!