Mucizelerle dolu bir cuma gününden tüm gönül dostlarıma sevgilerimle diyorum.

Sevgili gönül dostlarım hepimizin bildiği gibi çoğu zaman, kontrolümüz dışında olan şeyler hakkında endişe duyduğumuz ve üzüldüğümüzde hayatımızda zor anlar yaşadığımız anlar olabilir. İşte bu anlarda basit ve güçlü bir sözü hatırlamak lazım:

"Değiştiremeyeceğin şeyler için kendine eziyet etmeyi bırak. "

* Bu düşünce bizi değiştirmediğimiz şeyleri kabul etmenin önemini düşünmeye ve enerjimizi gerçekten etkileyebileceğimiz durumlara yönlendirmeye davet ediyor.

 

Ulaşamayacağımız durumlar karşısında hayal kırıklığı ve üzüntü hissetmek normaldir ama bu duygular uzatmak sadece daha da acı çekmemize neden olur .

 

Ne kadar istesek de geçmişi değiştiremeyeceğimizi anlamak hayati önem taşıyor. Yapılan hataları ya da zaten olmuş olayları geri alamayız. Olan oldu. Kendimizi ne kadar üzersek üzelim, bu gerçekleri değiştirmeyecek.

Bu nedenle, geçmişin değişmez olduğu fikrini benimsemeli ve sonuçlarıyla en iyi şekilde başa çıkmayı  öğrenmeliyiz..

Bu gerçeği kabul ederek dikkatimizi bugüne odaklayabiliriz. Şu an kontrolün bizde olduğu, kararlar alabildiğimiz ve anlamlı değişim yaratmak için harekete görebildiğimiz andır. Çözümlere, kişisel büyüme ve refaha odaklanarak çabalarınızı yönlendirmemiz gereken yer burası.

 

Ayrıca, başkalarının eylemlerini ve tercihlerini kontrol edemediğimizi anlamak önemlidir. Her insan kendi kararlarından sorumludur ve onları belli bir noktadan daha fazla etkilemeye çalışmak stres ve hayal kırıklığı kaynağı olabilir. Bunun yerine ilişkilerimizi güçlendirmeye, sağlıklı sınırlar koymaya ve her şeyi kontrol edemediğimiz anlayışını geliştirmeye odaklanabiliriz.

Değiştirmediklerinizle kendimize eziyet etmekten vazgeçmek, kabullenme ve sabır egzersizidir. Daha sakin ve dengeli bir zihin geliştirmek için de iyi bir fırsattır. Enerjimizi iç savaşlara ve anlamsız endişelere harcamak yerine, çabamızı  kişisel  büyümeye, beceri geliştirmeye, yeni fırsatlar aramaya ve ilişkilerimizi güçlendirmeye yönlendirebiliriz.

 

O yüzden unutma:

Değiştiremeyeceğin şeyler ile kendine işkence etme.

Geçmişi kabul et, bugüne odaklan ve enerjini ulaşabildiğin şeye yönlendir.

 

Hayat zorluklarla doludur ama aynı zamanda büyüme, öğrenme ve mutluluk için sayısız olasılık sunar. Kendine merhamet et, nazik ol, güven ve kararlılıkla ilerle.

Bu hayat senin hayatın önüne bak ve ilerle

Sevgi ve minnetle

Sizi seviyorum …,

Sizi seviyorum…..,

Sizi seviyorum …….,