Memlekette ne kadar yabancı var sorusunun cevabını verecek bir Allah’ın kulu yoktur. Ne kadar geldi? Ne kadar geçti gitti belli değil. Her gün sahillerde yüzlercesi yakalanıyor. Geçenlerin kaç kişi olduğu belli değil.

Türk vatandaşları cebinde yeşil pasaport bile olsa sınır kapılarından geçerken bir eksik çıkar mı diye endişelenirken, Suriyelisi, Afganı, Afrikalısı elini kolunu sallaya sallaya memlekette cirit atıyor. Nüfus ve vatandaşlıkla ilgili yetkili daireler bile kime ne kadar vatandaşlık verdiklerini gerçek anlamda belirtemiyorlar.

Kayseri’de meydana gelen olaylar bıçağın kemiğe dayandığını ayan beyan gösteriyor. Vatanını seven herkes artık bu istiladan bıkmış durumda.

İktidar sahiplerinin cahilane politikaları yüzünden memleket yolgeçen hanına döndü. Yıllardır Suriye’de savaş mavaş yok. Milyonlarca mülteci yurdun dört bir yanında cirit atıyor. Üstelik şımarık şımarık geziyorlar. Sahillerde keyif ediyorlar. Hiç de yersiz yurtsuz kalmışa benzemiyorlar.

Memleket idarecileri Kayseri’de meydana gelen olayların muhalefetin tutumu yüzünden meydana geldiğini iddia edip suçu başkalarının üzerine atıverdiler. Şimdi muhalefet Suriyelilere gelin memlekete istediğinizi yapın, çocukları taciz edin mi dedi. Gelin kendi sapığınızı kendiniz mi yargılayın dedi? Bu kirliliğin baş sorumlusu iktidar sahipleridir.

Uzun zaman geçmiş olsa da hatırda kalanları kısaca hatırlamakta yarar var.

Tunus’tan, Libya’dan başlayan ve Mısır’da devam eden olayları Arap Baharı olarak yorumlayan bizzat iktidar sahipleridir. Suriye devlet başkanının bir hafta on günlük ömrü kaldığını bizzat o dönemin başbakanı ifade etmiştir. Şimdi memleketin cumhurbaşkanıdır. Esed de hala Suriye’nin devlet başkanıdır. İç savaş öncesi de ailecek iki yönetici Marmaris’te tatil yapmışlardır. Sonra da katil Esed olmuştur.

Bir hafta on gün içinde Suriye’de iktidarın değişeceğini söyleyenler 12-13 sene sonra Esed’in neden devrilmediğini anlayamadılar. O zaman da fetö terör örgütü ne diyorsa uygulanıyordu zaten. Allah’tan af dilendi ama memlekette tüyü bitmemiş çocuğun ekmeğine ne idüğü belirsiz, memlekete beş kuruş faydası olmayanlar ortak edildi.

Emeklilerin maaşlarına zam yapamıyorlar. Çünkü bu ne idüğü belirsiz yaratıklara milyarlarca dolar harcandı. Eğer insan olsalardı vatanlarına sahip çıkarlardı. İnsan olsalardı yerlerine yurtlarına geri dönerlerdi.

Şimdi tutmuşlar, kendi yaratıklarına, tacizcilerine cezayı kendileri verecekmiş. Türk mahkemelerini, Türk adaletini tanımıyorlarmış. Üstüne üstlük bayrak yakmaya da kalkışmaz mı bu yaratıklar? Bir tane Suriyeliden yapılanların hatalı olduğunu söyleyen var mı? Yok. O zaman bu yaratıkların neresinden tutulacak?

Evet Türkiye’de iktidar sahipleri Suriye krizini okuyamadılar ve yıllardır memleket adeta istila edildi.

Kayseri’deki olaylar iktidar sahiplerini uyandırır inşallah. Başkasını suçlamak yerine neden bu insanlar hala memleketlerine gitmiyor sorusunun mesuliyetinin kendilerinde olduğunu görürler. Yoksa ilk seçimde barajın altına giderler. Artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. İstiladan memnun olan bir Allah’ın kulu kalmadı.