Geçtiğimiz Perşembe günü akşamı Çardak Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun “Yaza Merhaba Konseri” vardı. Neredeyse Çardaklıların yarısı oradaydı. Çamlık Aile Çay Bahçesinde düzenlenen konserde Çardaklılar ve çevreden gelen yazlıkçılar adeta müziğe doydular.
Koro Şefi Tenzile Ergun yönetiminde gerçekleştirilen konserde, sunucu Nazmiye Hilal Ardıçer’in takdimini yaptığı şarkıların kısa hikayelerini de anlatması, şarkılara ayrı bir anlam kattı.
Koroda farklı yaşlardan 36 kadın ve 15 erkek sanatçının seslendirdiği şarkılarla Çardaklılar adeta coştu. Zaman zaman şarkılara eşlik ettiler. Yetmiş yaşın üzerinde olmasına rağmen solo şarkılarda nefes sorunu yaşamayan sanatçılarla koronun nasıl güçlü bir yapıya ve disiplinli bir çalışma programına sahip olduklarına bütün izleyiciler şahit oldu.
Konserin birinci bölümünde eskimeyen şarkıların çoğunluğunu koro seslendirdi. Birinci bölümün sonunda Vedat Ertel, Mustafa Olgun, Coşar Geçer, Süslü Yaşar Sayar, Necati Altınışık, Halil Kazar, Hasan Geçer ve Yaşar Geçer’den oluşan Saz Heyeti’nin resitali değme profesyonel Saz Sanatçılarına taş çıkarttı. Müthiş bir resitalle araya gidildi. Kanunla başlayan ve Udla desteklenen resital, kemanla biterken, adeta bir yarış vardı. Coşar izleyicileri coşturarak geçti.
İzleyicilerin hiçbiri yerinden kımıldamadı. Heyecanla ikinci bölümü beklediler.
Konserin ikinci bölümünde solo şarkılar ağırlıktaydı. Gençler kadar yaş almış sanatçılar, seslendirdikleri şarkılara can verdiler. Yusuf Nalkesen’in ölümsüz şarkıları yeniden can buldu. Bu bölümde bir de sürpriz vardı. Çardak Yağlı Güreşlerinin Altın Kemerli Ağası Ahmet Acar ve Sevgili Eşi Nalan Acar’ın “Söyle Naz mı Bu Kaş Çatış” yaygın bilinen adıyla “Canımın Ta İçisin Sen” şarkısında düetleri müthişti. Ahmet Ağanın şarkıyı, sözlerine münhasır makam ve nağmelerle seslendirişi, Nalan Hanımın verdiği karşılıklar izleyicileri ayağa kaldırdı. Ayakta alkışlandılar. Gelecek konserlerde Ahmet Ağanın kendi bestelerini de bekliyoruz artık.
Konserin Saz Heyeti, engin deneyimleriyle izleyicileri adeta uçurdular. Konserin sonunda izleyicileri tekrar ayağa kaldırdılar. Kalkmayanı yerinde oynattılar. Konseri büyük bir coşkuyla sona erdirdiler.
Koronun oluşturulması, disiplinli ve yoğun bir tempoda çalışılması süreçlerinde katkısı olan hemen bütün birimleri ve zaman ayırarak koroda görev alan bütün sanatçıları kutlamak gerekiyor. Kadim kültüre sahip Çardak, kültürel anlamda diğer belde ve ilçelere örnek olacak faaliyetler gerçekleştirebiliyor. Çok fazla kaynağa da gerek bulunmuyor. Sadece zamanı daha iyi değerlendirmek, insana ulaşmak, ona dokunmak yeterli görünüyor. Elbette bu etkinliklere ön ayak olacak birileri de gerekiyor. Çardak hepsini bulmuş. Daha büyük potansiyellere sahip olduğunu da kanıtlıyor.